Crypto wallet Samsung Galaxy S10 ondersteunt geen bitcoin

** Update 13 maart**

Een oplettende lezer heeft via Twitter contact gezocht met Samsung. Hij vroeg of de wallet ook in Nederland beschikbaar is. Het lijkt of de wallet voorlopig alleen beschikbaar is in Korea, de VS en Canada.

Het antwoord van Samsung liet niet lang op zich wachten:

** Einde update**

Samsung heeft meer laten weten over de ingebouwde cryptowallet van hun nieuwste telefoon, de Samsung Galaxy S10. De wallet ondersteunt geen bitcoin, althans niet direct.

Alleen blockchain Ethereum

De wallet van de telefoon heet officieel Samsung Blockchain Wallet. In eerste instantie ondersteunt de wallet alleen ether en tokens op de Ethereum blockchain, aldus Coindesk.

Naast de wallet heeft Samsung ook een beveiligde opslagmodule gebouwd, speciaal voor het bewaren van private keys op de S10. Deze ‘kluis’ draagt de naam Samsung Knox.

Aan de ene kant is het wel begrijpelijk dat ze eerst alleen Ethereum assets ondersteunen. Het is makkelijker om nu direct een groot aantal tokens toe te laten, die allemaal hetzelfde protocol volgen. In theorie zou dat moeten zorgen voor een lagere kans op een beveiligingsfout of een andere bug in de wallet.

Hieronder een screenshot van de wallet, in het Koreaans.

Verrassend genoeg geen bitcoin

Maar ongeacht de reden is en blijft het verrassend dat Samsung niet direct bitcoin ondersteunt. Bitcoin blijft de meest populaire cryptocurrency en als Samsung bitcoin zou ondersteunen, dan kan dat heel wat teweeg brengen. Andere telefoons hebben ook een ingebouwde wallet, en waren eerder dan Samsung, maar het marktaandeel van die fabrikanten is vele malen kleiner.

De wallet van Samsung biedt verder support voor twee relatief onbekende tokens.

 1. De eerste is Enjin Coin. Enjin Coin is verbonden met het bedrijf Enjin, zij ondersteunen blockchaingames. De coin kan gebruikt worden voor universele microbetalingen voor games. Ook bouwt Enjin technieken om digitale verzamelobjecten uniek te maken. Als je bijvoorbeeld een digitale kaart van Enjin hebt, dan kan die niet gekopieerd worden en staat ook vast wie de eigenaar is. Samsung wil Enjin integreren in alle mobiele games die een vorm van valuta en collectibles gebruiken.
 2. De tweede coin is Cosmee (COSM). Deze coin is bedacht om beloningen te bieden voor recensies van schoonheidsproducten.

Beide coins zijn de afgelopen dagen enorm in waarde gestegen. Je kan de prijsstijging bijna vergelijking met als een nieuwe coin gelist wordt op een grote exchange.

Google Play gaat meer blockchain aanbieden

Naast nieuws over de wallet, heeft Samsung ook bekend gemaakt dat bestaande applicaties worden aangeboden in Google Play. Denk aan CoinDuck en CryptoKitties. Nieuwe doelgroepen lijken zo op een speelse manier in aanraking te komen met crypto’s, via verzamelspelletjes of online aankopen. En dat op één van de populairste smartphone’s van 2019.

En bedenk ook dat, ook al biedt deze nieuwe telefoon niet direct ondersteuning voor bitcoin, in Google Play worden honderden wallets aangeboden die wel bitcoin ondersteunen. Nog op zoek naar een goede wallet voor Android of iOS?

Alles over gratis mobiele wallets

We kunnen dit niet vaak genoeg zeggen maar wat Samsung aan het doen is, kan nog wel eens heel goed zijn voor de acceptatie van cryptocurrency.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Geen Bitcoin ondersteuning….dan ook GEEN Samsung Galaxy S10 voor mij.

  12 maart 2019
 • Samsung Galaxy S10 werkt samen met de Enjin Crypto Wallet, en die wallet ondersteunen alle crypto’s (https://enjinwallet.io/)

  Enjin wallet:World’s most secure mobile cryptocurrency wallet. Made for Bitcoin, Ethereum, Litecoin & ERC20 ERC721 ERC1155 Tokens.

  In de Playstore kun je de Enjin Wallet downloaden (heeft een hoge rating!)

  12 maart 2019
 • Samsung Galaxy S10 biedt ondersteuning aan Enjin Wallet. (https://enjinwallet.io/)

  World’s most secure mobile cryptocurrency wallet. Made for Bitcoin, Ethereum, Litecoin & ERC20 ERC721 ERC1155 Tokens.

  Artikel klopt dus niet helemaal!

  12 maart 2019
 • heeeeeeeeeeeeel interessant artikel want lees eens tussen de regels door waarom server time out dit ruikt naar verzamelen bitcoin transactie geschiedenis en aanverwanten zaken

  17 maart 2019