Shiba Inu stijgt 35% en breekt all time high voor 3e keer in 4 dagen

De heetste cryptocurrency van het moment is Shiba Inu (SHIB). De koers is weer is naar een nieuwe recordhoogte gestegen en heeft vandaag zijn all time high gevestigd op 0,00005697 dollar volgens gegevens van CoinMarketCap.

Shiba Inu is op dit moment de 11e grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van 21,5 miljard dollar.

Stijging sinds vermelding Robinhood

In de afgelopen 24 uur is de prijs van SHIB met meer dan 35% gestegen. De prijs van SHIB stijgt sinds het weekend nadat het Twitter-account van de SHIB-gemeenschap @ShibaInuNews zaterdag een screenshot deelde van het onderzoek dat Robinhood voerde om te zien of het SHIB zou moeten vermelden.

Bewogen 4 dagen

Shiba Inu bereikte zondag een recordhoogte van 0,00004442 dollar na een stijging van 60%. Destijds was SHIB de 13e grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie.

Maandag deed het hondje even rustig aan, maar gisteren brak de munt weer een record. Het nieuwe hoogtepunt was gisteren 0,00004853 dollar.

Grote aankoop

De prijsrally die in het weekend begon werd verder aangewakkerd nadat bekend werd dat een grote whale maandag voor 11,5 miljoen dollar SHIB-tokens kocht. Dit valideert dat niet alleen kleine investeerders potentie zien in de munt, maar ook dat de grote jongens er naar omkijken.

Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu begon als een grap op een grap, vergelijkbaar met het immens populaire Dogecoin. SHIB is vernoemd naar het kleine hondenras dat het gezicht van Dogecoin is geworden. Dit is hoe Coinbase Shiba Inu beschreef toen het op 15 juni aankondigde dat het de coin op Coinbase Pro zou aanbieden:

‘Shiba Inu (SHIB) is een token dat ernaar streeft een op Ethereum gebaseerd alternatief te zijn voor Dogecoin (DOGE), de populaire memecoin. In tegenstelling tot Bitcoin, dat is ontworpen om schaars te zijn, is SHIB opzettelijk overvloedig – met een circulerend aanbod van één quadriljoen. Het Shiba Inu Token-ecosysteem ondersteunt projecten zoals een NFT-kunstincubator en de ontwikkeling van een gedecentraliseerde uitwisseling genaamd Shibaswap.’

De community is er echter van overtuigd dat Shiba Inu meer is, of in ieder geval meer kan zijn, dan alleen maar een meme.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Voeg dan deze coin toe aan jullie app Blox. Solano is al ontploft, dat is mosterd na de maaltijd. Hier valt nog voldoende marge op te pakken

  27 oktober 2021
  • Hier heb ik ze ruim 4 maanden terug al op geattendeerd, maar de reactie was dat ze dat nog even gingen bekijken.
   Snel ergens anders aangeschaft.

   27 oktober 2021
 • Je kan ze toch gewoon op Binance kopen…. Wat is het probleem?

  27 oktober 2021
 • Robert op binance kan je ze idd kopen als je een creditcard hebt
  IDeal of bankoverschrijving niet meer mogelijk bij hun

  28 oktober 2021
 • Dit zou een mooie aanvulling in de Blox app

  1 november 2021