Technische analyse: Tezos (XTZ) klaar voor stijging richting 7 dollar

Vandaag heeft tezos een nieuw hoogtepunt bereikt. Vanmorgen om iets over vijf ‘s ochtends koste één XTZ 3,73 euro, een stijging van meer dan 15 procent vergeleken met gisteren! Maar waar komt deze groei vandaan? En kunnen we nog meer van tezos verwachten? 

Tezos uitgebroken

Hieronder zie je de koersgrafiek van tezos, uitgedrukt in dollars. Elke candle op de grafiek stelt een dag voor. De horizontale groene lijn is 3,24 dollar (2,75 euro), dat is tot gisteren een flinke weerstand gebleken. In maart lukte het niet om door deze lijn te breken, maar ook in juli en augustus was 3,24 dollar een te harde noot om te kraken. Afgelopen zaterdag is het tezos dan eindelijk gelukt om uit te breken, sindsdien is de prijs met meer dan 45 procent gestegen!

Het lijkt erop dat tezos uit een driehoek is gebroken die al een paar maanden geldig is. Het koersdoel van zo’n formatie is even groot als de opening van de driehoek aan de linkerkant. In dit geval betekent dit dat de prijs van XTZ de komende weken kan gaan stijgen naar 7 dollar (5,94 euro). Dat zie je op de onderstaande grafiek terug.

Tezos is interessant voor bitcoin traders

Naast de prijs in dollars is het ook interessant om naar de koers van tezos uitgedrukt in bitcoin te kijken. Die grafiek wordt voornamelijk gebruikt door investeerders die in tezos handelen om meer bitcoin te verkrijgen. De prijs van tezos kan je dan het beste uitdrukken in satoshis (sats). Een satoshi is een honderd miljoenste deel van een bitcoin.

Hieronder zie je de prijs van tezos in bitcoin. Op 9 februari is de koers door de weerstand van 2.508 sats gebroken. En vanaf daar gebeurt er iets bijzonders. De prijs van XTZ beweegt namelijk vooral zijwaarts, in een marge tussen 2.508 sats en 3.529 sats. Blijft deze trend voortzetten? Dan kan het een nuttige strategie zijn om XTZ te verkopen, als je meer bitcoin wil verkrijgen met tezos. Maar of deze bewegingen zich eindeloos blijven herhalen is de vraag. Het kan net zo goed zijn dat XTZ net als op 9 februari door de weerstand van 3.529 sats schiet.

Wat kan je van tezos verwachten?

Tezos bevindt zich in de buurt van de hoogste prijs ooit, maar kan de koers naar nieuwe hoogtes stijgen? We kijken naar twee mogelijke scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish

Mocht tezos de driehoek van deze analyse helemaal ‘uitspelen’, dan kan de prijs in de komende weken stijgen naar rond de 7 dollar (5,94 euro).

Bearish

Maar als de koers zakt, dan vinden we de eerste grote weerstand op 3,24 dollar (2,75 euro), de rode lijn op de grafiek.

Tezos koop je in BLOX

Ook aan de slag met tezos? Investeren in XTZ is makkelijker dan ooit met BLOX. Handel in de populairste cryptomunten, volg live de koersen, en trade je favoriete munten wanneer je dat maar wil. En dat allemaal razendsnel. Download snel de app:

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.