Cryptocurrency Tezos te zien bij Lando Norris en Daniel Riccardo tijdens F1 GP Frankrijk?

McLaren Racing kondigt een nieuw meerjarig samenwerking aan om NFT’s uit te geven op de blockchain van Tezos.

NFT’s op Tezos

Tezos is een open-source blockchain voor cryptocurrency’s (XTZ) en applicaties. McLaren zal een speciaal platform bouwen dat zijn illustere race-geschiedenis en line-ups van coureurs over de verschillende teams uit zal brengen als NFT. Dat klinkt als een toegevoegde waarde voor fans, maar het klinkt nog meer als een toegevoegde waarde voor de portemonnee van het raceteam. Volgens McLaren gaat het om het verbeteren van de fanervaring.

Energiezuinig netwerk

Voor Tezos en McLaren staat duurzaamheid door innovatie centraal. Tezos gaat er prat op een energiezuinig netwerk te hebben. Ze noemen hun NFT’s dan ook schone NFT’s. Of zoals ze het zelf noemen:

‘Het omarmen van schone NFT’s en energiezuinige netwerken zorgt ervoor dat de impact van dit nieuwe medium om creatieve expressie te delen niet wordt gecompenseerd door een onnodig hoog energieverbruik.’

Rebellerende puber

Met dit soort uitspraken wil Tezos laten weten dat ze vooral niet hetzelfde zijn als bitcoin. Het imago van Bitcoin heeft namelijk wel wat te verduren gehad als het gaat om de ecologische voetafdruk. Niemand minder dan Elon Musk himself heeft Bitcoin bekritiseerd op het energieverbruik.

Zonder Bitcoin had Tezos natuurlijk nooit bestaan, maar het is nu tijd voor het kleine broertje om zich te distantiëren van de familie, zoals elke goede puber betaamt.

Teams met Tezos-branding

Als onderdeel van de samenwerking zal het merk Tezos vertegenwoordigd zijn in de McLaren Formule 1- en Arrow McLaren SP-teams, inclusief op de racepakken van McLaren F1-coureurs Lando Norris en Daniel Riccardo, en AMSP-coureurs Pato O’Ward en Felix Rosenqvist.

‘De samenwerking tussen Tezos en McLaren Racing om een ​​uniek, op fans gericht NFT-platform te creëren, is een innovatieve stap in een opwindende en zich snel ontwikkelende industrie,’ zegt Lindsey Eckhouse van McLaren Racing.

Ze voegde eraan toe dat de nieuwe samenwerking McLaren in staat stelt een ruimte te betreden waar fans belangrijke onderdelen van het team kunnen bezitten. McLaren kijkt ernaar uit om het platform met Tezos te lanceren om op maat gemaakte NFT’s te creëren met Formule 1, INDYCAR en esports-teams.

Moeilijke woorden

Hubertus Thonhauser, voorzitter van de Tezos Foundation:

‘McLaren Racing heeft een van de langste en meest illustere erfenissen in de Formule 1-races, en we zijn verheugd dat ze ervoor hebben gekozen om het naar de Tezos-blockchain te brengen via hun NFT-fanbetrokkenheidsplatform.’

Hij voegde eraan toe: ‘Het concept van blockchain evolueert en wordt sneller, veiliger en efficiënter. Dit vereist een blockchain die dit snelle tempo van innovatie kan bijhouden. Omdat merken overal op nieuwe manieren proberen met hun fans in contact te komen, blijft Tezos, de originele en snelst evoluerende blockchain, in de voorhoede van innovatie en biedt het real-world oplossingen in een bloeiend en snelgroeiend ecosysteem.’

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.