Hack op website Donald Trump, aanvallers willen Monero (XMR)

Een onbekende hackersgroep heeft naar verluidt vannacht een van de campagnewebsites van president Donald Trump overgenomen. De aanval leek op een cryptocurrency-scam, waarbij de daders om Monero vroegen. Dertig minuten na de hack liet het team van de president weten dat ze weer controle hadden over de website en dat er geen gevoelige informatie is gelekt.

Genoeg van nepnieuws

Volgens Forbes verscheen op de About-pagina van de website donaldjtrump.com uren geleden een verdachte tekst. Met verschillende typefouten stond erop dat ‘deze site in beslag is genomen. De wereld heeft genoeg van het nepnieuws dat dagelijks wordt verspreid door president Donald J. Trump.’

Betrokken bij samenzweringen

De aanvallers legden verder uit dat ze toegang hebben tot informatie waaruit blijkt dat de Amerikaanse president en zijn team betrokken zijn bij verschillende massale conspiracy’s. Ten eerste gaven ze de ‘Trump regering’ de schuld van de oorsprong van het coronavirus.

De beschuldigingen hielden daar niet op. De daders zeiden dat Trump samenwerkt met buitenlandse partijen om de komende verkiezingen van 2020 te manipuleren.

Zoals de schermafbeelding hierboven laat zien, vroegen de hackers of websitebezoekers dit bewijs wilden ontvangen. De beslissing lag dus bij de bezoekers, zij konden privacymunt Monero sturen om te stemmen.

Geen deadline bekend

Ze konden XMR naar twee adressen sturen:

  1. ja, deel de gegevens
  2. nee, deel de gegevens niet

Ze hebben het ook over een ongedefinieerde deadline. Als die behaald zou worden dan ‘wordt de wil van de wereld uitgevoerd.’

Het is nog niet bekend wie er achter de aanval zat.

Geen gegevens gedeeld

Ondanks de beweringen van de daders dat ze toegang hebben gekregen tot gevoelige en compromitterende informatie van de website, weerlegde een woordvoerder van het Witte Huis hun beweringen.

Tim Murtaugh, communicatiemanager van Trump:

‘Eerder vanavond werd de campagnewebsite van Trump onleesbaar gemaakt en we werken samen met wetshandhavingsinstanties om de bron van de aanval te onderzoeken. Er zijn geen gevoelige gegevens gedeeld omdat deze niet daadwerkelijk op de site worden opgeslagen.’

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.