Vanaf nu ook ICO’s mogelijk op Bitcoin Cash netwerk

Cryptokitties via bitcoin cash? Sinds dinsdag 13 augustus is het mogelijk om ICO’s te lanceren op het bitcoin cash netwerk. Dit maakt bitcoin.com CEO Roger Ver bekend op zijn twitterkanaal. De website draagt de naam bitcoin.com, maar gaat voornamelijk over bitcoin cash.

De meeste ICO’s werden al aangeboden via de blockchains van Ethereum en Neo. Volgens Ver kan dat vanaf nu dus ook via de blockchain van bitcoin cash. Bekijk hieronder zijn statement.

Wat is een ICO?

ICO is een afkorting van Initial Coin Offering. Met een initial coin offering is het voor blockchain start-ups mogelijk om een eigen token op het bitcoin cash netwerk uit te geven. Met de inkomsten uit de verkoop van deze tokens financieren deze start-ups vervolgens hun project. Daarnaast zijn ICO’s voor investeerders vaak interessant. Het kan namelijk mooie rendementen opleveren.

Wormhole protocol

Het uitgeven van ICO’s op het bitcoin cash netwerk verloopt via het Wormhole protocol. Dit is een laag over het bitcoin cash netwerk heen. Via dit protocol is het mogelijk om ICO’s en smart contracts uit te geven via bitcoin cash. Wormhole is een javascript framework en is gebouwd op Bitbox.  Op zoek naar meer technische informatie over het protocol? Kijk dan op de website van Wormhole.

Het protocol is gemaakt door een groep ontwikkelaars van Bitmain. Bitmain is een Chinese fabrikant van mining apparatuur. Deze fabrikant is daarnaast eigenaar van Antpool, goed voor ongeveer 8 procent van de miningcapaciteit van bitcoin cash.

Concurrentie voor Ethereum?

Het lijkt dat bitcoin cash hiermee de concurrentie wil aangaan met blockchainplatformen zoals die van Ethereum. Ethereum wordt namelijk het vaakst gebruikt om een ICO te lanceren. Een voorbeeld van een succesvolle ICO is EOS. Dit was een token op het Ethereum netwerk, en is nu een zelfstandige cryptomunt die op de zesde plaats staat in Coinmarketcap.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.