Mogelijkheid voor het verhandelen van Bitcoin-opties binnen 12 tot 18 maanden

BitMEX CEO en medeoprichter Arthur Hayes heeft onthuld dat het bedrijf een platform aan het ontwikkelen is om crypto-opties te kunnen verhandelen. Het platform zal op de middellange termijn gelanceerd gaan worden. Dit heeft Hayes afgelopen 12 april gezegd in een interview met Venture Coinist.

De voormalig aandelenhandelaar voor Citigroup verwacht het platform binnen 12 tot 18 maanden operationeel te hebben. Om dit te realiseren onderhouden ze nauwe contacten met verschillende universiteiten. De kennis van meerdere hoogleraren wordt gebruikt om een werkend platform te creëren:

“We hopen om binnen 12 tot 18 maanden het platform te kunnen lanceren. We hebben iemand die werkt met een aantal hoogleraren van de universiteit omdat het een gecompliceerd proces is.’

Een nieuwe toekomst voor BitMEX?

Opties zijn een financieel derivaat dat een koper het recht, maar niet de verplichting geeft een aandeel in de toekomst voor een bepaalde prijs te kopen of te verkopen.
Opties worden dan ook vaak gebruikt als bescherming tegen veranderende marktcondities.

BitMEX zou een goede basis vormen voor een dergelijk financieel product: ze bestaan sinds 2014 en hebben tegenwoordig een dagelijks handelsvolume van zo’n 1,1 miljard dollar. Dit maakt het een van de grootste cryptobeurzen van dit moment. Toch wordt BitMEX op bijvoorbeeld CoinMarketCap niet meegenomen in de prijs- en marktberekeningen voor Bitcoin, omdat het een platform is dat alleen derivaten verhandeld; dit zou een vertekend beeld van de markt kunnen geven.

Hayes ziet de toekomst voor Bitcoin sowieso rooskleurig in. Volgens hem kunnen we eind 2019 weer een opleving van de markt verwachten en zal bitcoin dan weer voor een bedrag van 10.000 dollar over de toonbank gaan.

BitMEX zal voor de meeste mensen vooral bekend zijn als handelsplatform, maar daarnaast voeren ze ook actief onderzoek uit binnen de cryptobranche. In januari is er nog een rapport naar buiten gebracht over de impact van de bear market in 2018 op ICO projecten. Meer informatie over de impact van de bear market op ICO’s vind je terug in dit artikel.

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.