Worldcoin van OpenAI CEO Sam Altman 68 procent in de plus bij lancering

OpenAI CEO Sam Altman is achter de schermen al jaren bezig met een eigen cryptocurrency genaamd Worldcoin (WLD). Die munt is vandaag gelanceerd op enkele grote beurzen als Binance, Huobi, Bybit en OKX. Tot nu toe lijkt die lancering een succes, want Worldcoin staat op het moment van schrijven op een plus van ongeveer 68 procent voor vandaag.

Dat brengt de market cap van het project op 281,5 miljoen dollar en daarmee staat Worldcoin meteen op plek 222 op CoinMarketCap.

Wat is Worldcoin?

Worldcoin is een poging van Sam Altman om een wereldmunt en tegelijkertijd een digitaal paspoort te creëren. Niet iedereen binnen de crypto-gemeenschap is even enthousiast over dit project, voornamelijk vanwege de enigszins vreemde manier van registreren. Om een wallet te krijgen moet je namelijk een scan van je oogbal maken.

Dat levert vervolgens een unieke hash op, waarmee jij jouw identiteit binnen de app kunt bewijzen. Die hash moet dan vervolgens het fundament voor jouw digitale paspoort zijn, dat je overal ter wereld zou kunnen gebruiken. Althans, dat is natuurlijk het plan.

Uiteindelijk moet nog maar blijken of de volgens Bloomberg honderden miljoenen aan geïnvesteerde Amerikaanse dollars voldoende zijn om al die wilde plannen te realiseren. Qua timing kon Sam Altman in ieder geval geen beter moment uitkiezen.

Als CEO van OpenAI, bekend van het populaire ChatGPT, is hij op dit moment een grote naam binnen de tech-industrie. Om die reden is het geen verrassing dat de munt vandaag met een flinke stijging gelanceerd is.

Decentralisatie is belangrijk

In relatief korte tijd is Worldcoin erin geslaagd om 2 miljoen aanmelding voor zijn project te krijgen. Dat geeft aan dat er in ieder geval genoeg belangstelling voor het project is, getuige ook de gigantische stijging van ruim 60 procent tijdens het marktdebuut van de munt van Sam Altman.

Zijn mede-oprichter Alex Blania hoopt dat mensen Worldcoin zien als iets groters dan enkel een cryptocurrency. “Crypto is hopelijk een label dat we over een paar jaar niet meer horen, uiteindelijk gaat het om de technologie die je gebruikt om bepaalde producten te bouwen”, aldus Blania.

Verder geven Blania en Altman tegenover Bloomberg aan dat decentralisatie een belangrijk onderdeel van hun missie vormt. Hoe ze dat precies willen realiseren met hun project wordt verder niet besproken.

Wat dat betreft moeten we het allemaal nog maar zien. Het zijn tot nu toe vooral veel mooie woorden, die zich uiteindelijk moeten vertalen in daden.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.