Altcoins maken harde schuiver en verliezen terrein ten opzichte van Bitcoin

De cryptomarkt heeft in de afgelopen 24 uur 4,15 procent van zijn waarde ingeleverd. Het zijn vooral de altcoins die daarbij de zwaarste klappen krijgen. Bitcoin moet het doen met een verlies van 2,97 procent, terwijl ether op een min van 8,33 procent staat. Over de hele week gemeten is het verlies van ethereum zelfs 10,47 procent, terwijl bitcoin op min 5,43 procent staat. De totale market cap van de cryptomarkt staat nu op 1,12 biljoen euro. Waarmee de markt nog altijd een druppel op de gloeiende plaat is in het volledige financiële systeem.

Hiermee zijn de verliezen van de cryptomarkt wederom toegenomen en lijkt de bearish-periode of bearmarkt nog niet voorbij. De macro-economische donderwolken die zich met name manifesteren in de vorm van een hoge inflatie hangen nog altijd boven de markt. Dat dwingt centrale banken tot het verhogen van de rente om die inflatie te temmen, maar het is lastig om daar nu al het resultaat van te zien. Het gevaar is dat centrale banken de rente te ver omhoog pushen en daarmee de wereldeconomie in een recessie duwen.

Ethereum valt verder terug

Ethereum 2.0 is in aantocht en staat, als we sommige ontwikkelaars mogen geloven, voor augustus 2022 op de planning. Daar lijkt de markt op dit moment echter weinig tot geen interesse in te hebben, want de koers blijft waarde verliezen. Inmiddels staat ether met een koers van 1.660 euro zelfs op het laagste niveau van 2022. Het kan zijn dat investeerders een beetje geschrokken zijn van de blok-reorganisatie van de Beacon Chain van eerder deze week.

Vanaf het begin van het jaar gemeten staat ether zelfs 48,72 procent in het rood. Als we naar de afgelopen drie maanden kijken 32,75 procent en op weekbasis 10,47 procent. Op basis daarvan kunnen we moeilijk concluderen dat de cryptomarkt er momenteel goed voorstaat. Ook bitcoin noteert vanaf 1 januari 2022 namelijk een verlies van 37,14 procent. Het is duidelijk dat de hele markt last heeft van het onzekere macro-economische klimaat.

Solana en Avalanche super bearish

De prestaties van bitcoin en ether zijn momenteel niet om over naar huis te schrijven, maar met de rest van de markt gaat het niet beter. Solana staat met een koers van 38,31 euro op een verlies van 11,51 procent in de afgelopen 24 uur. Over de hele week gemeten komt het project daarmee uit op een verlies van 20,61 procent. De concurrentie bij Avalance het niet beter. Avalanche staat op een schamele 21,11 euro en verloor daarmee 12,32 in de afgelopen 24 uur en 24,30 procent in de afgelopen zeven dagen.

De hippe smart contract platforms die gebouwd zijn om Ethereum van de troon te stoten moeten dus even een pas op de plaats maken. Met al die rode cijfers over de hele markt is het lastig volhouden dat we momenteel niet in een full-blown bearmarkt zitten. De hype rondom crypto is op dit moment helemaal weg. Al geeft dat projecten wel de tijd en ruimte om in alle rust aan de toekomst te bouwen. Wat je vaak ziet is dat mensen tijdens de bearmarkt pas de tijd nemen om zich echt overal in te verdiepen en eindelijk de tijd hebben om te leren of te bouwen.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.