Analyse: gaat bitcoin conferentie voor een pump zorgen?

Bitcoin leek het zwaar te hebben vannacht. De koers daalde tot een prijs van 44.400 dollar (40.700 euro), maar de dagelijkse candle wist nog boven de 45.000 dollar (41.250 euro) te sluiten. Sindsdien is er volop ingekocht en beweegt de prijs weer bijna boven een belangrijke zone.

In onderstaande grafiek is de gele zone te zien die op dit moment als support fungeert. Hier zit te prijs tussen twee walletjes: de 44.200 (40.500 euro) en 48.200 (44.200 euro). De koers zit nog steeds keurig boven de support, maar wel in deze range. Zoals ik gisteren zei, verwacht ik dat de bitcoin hier nog even binnen zal blijven.

De situatie is nog steeds onveranderd sinds de analyse van gisteren. Er is echter een belangrijke factor dat dit kan veranderen.

Apple geruchten

Wat belangrijk is om te vermelden, is dat vandaag de bitcoin conferentie van 2022 begint in Miami. Deze is de grootste ooit. Hier worden vaker belangrijke nieuwtjes bekend gemaakt over bitcoin. Jack Mallers, CEO van Strike, heeft hints achtergelaten op twitter. Hierbij lijkt hij te doelen op een bitcoin integratie bij Apple. Zo’n groot nieuws kan ervoor zorgen dat de koers van bitcoin meteen uit de huidige range schiet, maar het kan ook dat dit soort geruchten al ingeprijst zijn.

Dominantie zal weer ruimte innemen

Als laatste wil ik even kijken naar de bitcoin dominantie. In de analyse van gisteren vertelde ik dat de bitcoin dominantie wat ruimte inleverde ten opzichte van altcoins. De reden dat ik dit vandaag weer aanhaal, is omdat er een verandering in de trend plaatsvindt. Kijkend naar de 4-uurs grafiek, is duidelijk te zien dat de dominantie een weerstand doorbreekt.

Op dit moment maakt deze dominantie een higher high, terwijl de koers van bitcoin in een range zit. Het is daardoor aannemelijk dat alt- en stablecoins wat in gaan leveren. Als bitcoin uit de range breekt, kan het hard gaan met de dominantie. Met het oog op de conferentie is dat geen gek idee.

Het zou goed nieuws zijn als de conferentie samen zou gaan met een bitcoin prijs die omhoog schiet. Dit zal veel hype-investeerders met zich mee kunnen brengen, waardoor we weer een koers kunnen zien van boven de 50.000 dollar. Tot dan is het afwachten.

Voor de geïnteresseerden; de livestream van de bitcoin conferentie is te kijken via deze link. De stream zal rond 14.30 beginnen.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Nope, weer een bekende daling

    7 april 2022