Analyse: Ripple (XRP) heeft zich sterk gehouden op 0,33 dollar

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is Ripple (XRP) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Ondersteuning gevonden

Omdat we al een tijdje geen analyse van XRP hebben gedaan, gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek. Hierin staat elke candle voor één week. In onze vorige analyse keken we of de munt zich sterk kon houden op 0,33 dollar, en dat is inderdaad gelukt.

Op dit moment is de koers van de blauwe zone afgekaatst. De koers leek er even onder te duiken, maar krabbelde op tijd terug naar boven om in deze zone te sluiten. Als dit niet was gebeurd, had Ripple waarschijnlijk een slechter koersverloop gehad. Allemaal leuk en aardig, dat terugblikken naar het verleden, maar wat kunnen we verwachten?

Koersverloop

Omdat Ripple zich sterk hield op de support, is het niet aannemelijk dat de koers daar nog snel onder komt. Als de koers hier – op de support- een hoger laagtepunt neerzet, kan dat het laatste zetje zijn om te stijgen.

Wanneer dit niet gebeurt, en XRP door de zone zakt, is er nauwelijks meer support tot een koers van 0,21 dollar. Dat komt omdat daar de laatste ‘macro bodem’ is neergezet. Dit is voor nu het doemscenario, maar omdat XRP van de support af is gekaatst, zal dat niet snel gebeuren.

XRP tegenover BTC

Om een iets beter inzicht te krijgen over het koersverloop, kijken we ook naar de wekelijkse grafiek van XRP tegenover bitcoin. Deze kun je gebruiken om te kijken of XRP beter of slechter zal presteren dan de marktleider. Dit zegt echter niks over de koers van XRP tegenover de dollar.

Zoals we hierboven in de grafiek zien, is er één belangrijke blauwe zone. Deze heeft vaker als weerstand en ondersteuning gediend, en daar is de koers zojuist weer bovenop gekomen. Er zit wel een blauwe trendlijn net boven, die al vaker heeft gezorgd dat Ripple naar beneden werd geduwd.

Als XRP hier boven komt, zal de koers zeer waarschijnlijk omhoog gaan ten opzichte van bitcoin. Maar mocht dit niet het geval zijn – en de koers komt weer onder de blauwe zone – dan is het waarschijnlijk geen fijne periode om in XRP te zitten. Nogmaals: dit zegt niets over de koers tegenover de dollar, maar wel tegenover bitcoin.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Wederom heeft Dhr Wienk gelijk.

  19 augustus 2022
 • Als, als, als…. Wat is nu het echte perspectief van xrp als betaalmiddel? En wat zou dat met de koers kunnen doen? Bovenstaande analyses lijken mij totale onzin… het is wensdenken. Jullie doen net of het om aandelen gaat waar onderliggende waardes onder zitten. Een organisatie die waarde kan creëren. Maar hoe zou dat bij een betaalmiddel moeten werken? Het aanbod van xrp is enorm want de uitgever heeft er nog miljoenen achter de hand, die hij zo op de markt kan brengen. Waar zit hier de echte waardecreatie?

  19 augustus 2022
 • Nagel op de kop Jan , als als als….
  Als btc verder zakt zal xrp 100% zeker wel doorzakken support of niet.

  20 augustus 2022