Bitcoin analyse: het is nog niet gebeurd, maar het gevaar is nog niet geweken

De prijs van bitcoin laat nog geen kracht omhoog zien. De prijs ontsnapt dus niet uit het gebied waarvan menigeen liever niet heeft dat de bodem wordt doorbroken. Hoe vaker een bodem getest wordt, hoe breekbaarder het wordt. Gaat de prijs er doorheen vallen? Laten we kijken naar de grafieken, met de prijs in dollars.

Wat zien we?

In de grafiek waarin elke candle staat voor één dag valt gelijk op dat de zone die genaderd wordt al vele malen een hoofdrol heeft gespeeld. Het heeft zowel als steun als weerstand gediend. Wat deze zone extra waarde geeft is het feit dat er belangrijke Fibonacci-lijnen liggen met -in het midden- de psychologische 40.000 dollar grens (35.200 euro).

Laten we op dezelfde grafiek gaan inzoomen.

Op 7 januari is de prijs geland in dit betreffende ‘risicogebied’ en er heeft zelfs even een daling tot ongeveer 39.600 dollar plaatsgevonden. Dat vonden veel bulls blijkbaar een hele goede prijs voor bitcoin en daarom werd er flink opgekocht. Rond de 0.328-fibonacci lijn (getrokken van 27-12 tot 10-01) vonden de bears het wel mooi geweest en ging de prijs weer neerwaarts.

Vervolgens sloeg de onzekerheid toe, wat duidelijk te zien is aan de twee candles zonder ‘body’, aangegeven met de twee zwarte pijlen. En nog steeds kan de markt niet echt een richting kiezen. In plaats daarvan glijdt de prijs rustig naar beneden. Hoewel, rustig…

Bitcoin whales

Santiment-gegevens geven aan dat grote investeerders de afgelopen dagen 40.000 bitcoin hebben gestapeld. Whales zijn nu “terug op hetzelfde bedrag van voordat hun dump begon rond 49.000 dollar”, aldus het gegevensplatform voor de financiële markt op Twitter.

Bitcoin Whales hebben dus niet stilgezeten en het geeft aan dat er nog steeds vertrouwen is in de Koning van de Crypto. De Koning staat echter niet alleen. Er is een duidelijk verbondenheid met de grote (Amerikaanse) aandelenmarkten. Het lijkt erop dat de euforie daar aan het afnemen is en ondertussen zijn een aantal trendlijnen naar beneden toe doorbroken (zoals op 11 januari besproken en hier terug te lezen). 

Zie we dat terug in de huidige bitcoin koers? Ja, vooral in de mate van onzekerheid. Laten nog iets verder inzoomen en kijken naar de grafiek waarin elke candle staat voor 4 uur.

Falling wedge

De onzekerheid uit zich in een duidelijk ‘zijwaartse beweging’. De prijs verblijft al enige tijd in de zone tussen 40.600 en 43.900 dollar.

Er is een lichte falling wedge zichtbaar (zie paarse lijnen); een patroon waarbij de kans op een uitbraak naar boven groter is dan naar beneden. Echter, het afnemende volume (rode en groene balken onderaan de grafiek) geeft aan dat de kans op een solide doorbraak momenteel vrij klein is.

Onzekerheid domineert de markt en dat betekent dat belangrijke vloeren en weerstanden op dezelfde plek liggen als ongeveer twee weken geleden. Aan de onderkant is de 40.000 dollar grens, met daaronder de 39.500, iets om goed in de gaten te houden. Naar boven toe is een uitbraak uit de falling wedge een eerste bullish signaal. Daarna de 44.000 en als en de 44.900 getest gaat worden, dan heeft bitcoin z’n kracht weer hervonden en laten we de vloer voorlopig voor wat het is.

Delen:

Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • btc gaat in lockdown om terug te vallen naar 15000 USD .
  Dit volgens de Bayesiaanse statistiek .
  Sell Sell Sell Sell Sell Sell Sell Sell Sell Sell Sell Sell

  20 januari 2022
 • BTC naar 30000 usd de komende weken dat kan U verwachten

  20 januari 2022
 • Daniel. Bulshit Bitcoin zal nog wat kunnen zakken tot hooguit 25K en daarna richting 100K

  20 januari 2022
 • Mooi, als jij sell sell doet, kan ik weer buyen, en bedankt!

  20 januari 2022
 • Vraag me af of die analisten mensen voor de gek houden met die grafiekjes. Werkelijke niks van die positieve dingen komen uit

  20 januari 2022
 • Bad news Bitcoin is dead

  21 januari 2022
 • Fibonacci, whales, candles, falling wedges en nog net niet geweken gevaar ten spijt, klapt nog geen paar uur na een wederom grondige analyse van de BTC Direct-kenners, de koers van de bitcoin. Hieruit kunnen we voor de zoveelste keer afleiden dat deze zogenaamde specialisten maar wat roeptoeteren en er met hun semi-wetenschappelijke gebral er net zoveel van bakken als de met warp speed gevallen Marco B, Ali B en Jeroen B. Wel grappig dat al die achternamen ook beginnen met de B van BiTCoin………

  21 januari 2022
 • analisten…..zelden zoveel prutsers gezien in de crypto markt. Waar de een roept : we gaan nooit meer onder de 40K roept de ander we gaan binnen 3 maanden naar de 138K. En uiteraard alles wat er tussenin zit. Weermannen en vrouwen zitten er vaak naast wat het weer betreft maar analisten in deze sector spannen toch wel de kroon.

  21 januari 2022
 • Ik wil ook zo’n baan. Waar kan ik solliciteren

  21 januari 2022