Bitcoin nieuws

Bitcoin analyse: het is nog niet gebeurd, maar het gevaar is nog niet geweken

De prijs van bitcoin laat nog geen kracht omhoog zien. De prijs ontsnapt dus niet uit het gebied waarvan menigeen liever niet heeft dat de bodem wordt doorbroken. Hoe vaker een bodem getest wordt, hoe breekbaarder het wordt. Gaat de prijs er doorheen vallen? Laten we kijken naar de grafieken, met de prijs in dollars.

Wat zien we?

In de grafiek waarin elke candle staat voor één dag valt gelijk op dat de zone die genaderd wordt al vele malen een hoofdrol heeft gespeeld. Het heeft zowel als steun als weerstand gediend. Wat deze zone extra waarde geeft is het feit dat er belangrijke Fibonacci-lijnen liggen met -in het midden- de psychologische 40.000 dollar grens (35.200 euro).

Laten we op dezelfde grafiek gaan inzoomen.

Op 7 januari is de prijs geland in dit betreffende ‘risicogebied’ en er heeft zelfs even een daling tot ongeveer 39.600 dollar plaatsgevonden. Dat vonden veel bulls blijkbaar een hele goede prijs voor bitcoin en daarom werd er flink opgekocht. Rond de 0.328-fibonacci lijn (getrokken van 27-12 tot 10-01) vonden de bears het wel mooi geweest en ging de prijs weer neerwaarts.

Vervolgens sloeg de onzekerheid toe, wat duidelijk te zien is aan de twee candles zonder ‘body’, aangegeven met de twee zwarte pijlen. En nog steeds kan de markt niet echt een richting kiezen. In plaats daarvan glijdt de prijs rustig naar beneden. Hoewel, rustig…

Bitcoin whales

Santiment-gegevens geven aan dat grote investeerders de afgelopen dagen 40.000 bitcoin hebben gestapeld. Whales zijn nu “terug op hetzelfde bedrag van voordat hun dump begon rond 49.000 dollar”, aldus het gegevensplatform voor de financiële markt op Twitter.

Bitcoin Whales hebben dus niet stilgezeten en het geeft aan dat er nog steeds vertrouwen is in de Koning van de Crypto. De Koning staat echter niet alleen. Er is een duidelijk verbondenheid met de grote (Amerikaanse) aandelenmarkten. Het lijkt erop dat de euforie daar aan het afnemen is en ondertussen zijn een aantal trendlijnen naar beneden toe doorbroken (zoals op 11 januari besproken en hier terug te lezen). 

Zie we dat terug in de huidige bitcoin koers? Ja, vooral in de mate van onzekerheid. Laten nog iets verder inzoomen en kijken naar de grafiek waarin elke candle staat voor 4 uur.

Falling wedge

De onzekerheid uit zich in een duidelijk ‘zijwaartse beweging’. De prijs verblijft al enige tijd in de zone tussen 40.600 en 43.900 dollar.

Er is een lichte falling wedge zichtbaar (zie paarse lijnen); een patroon waarbij de kans op een uitbraak naar boven groter is dan naar beneden. Echter, het afnemende volume (rode en groene balken onderaan de grafiek) geeft aan dat de kans op een solide doorbraak momenteel vrij klein is.

Onzekerheid domineert de markt en dat betekent dat belangrijke vloeren en weerstanden op dezelfde plek liggen als ongeveer twee weken geleden. Aan de onderkant is de 40.000 dollar grens, met daaronder de 39.500, iets om goed in de gaten te houden. Naar boven toe is een uitbraak uit de falling wedge een eerste bullish signaal. Daarna de 44.000 en als en de 44.900 getest gaat worden, dan heeft bitcoin z’n kracht weer hervonden en laten we de vloer voorlopig voor wat het is.

Deel
Maurice de Graaf

Jarenlang was Maurice regisseur van allerlei televisieprogramma’s en schoof qua inhoud steeds meer in de richting van wetenschap en techniek. ‘Crypto’s hebben in korte tijd een enorme ontwikkeling meegemaakt en kunnen de wereld in positieve zin ontwrichten. Dat gegeven is genoeg om er volledig in te duiken.’

Recente artikelen

Bitcoin en altcoins diep in het rood, maar markt kan snel sterker worden

De cryptocurrency koersen kleuren weer dieprood. Bitcoin heeft ten opzichte van gisteren 4,4% moeten inleveren…

16 minuten geleden

Crypto recap 18 mei: Ethereum (ETH), mining in China, en een bijzondere Japanse bank

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij…

10 uur geleden

Nederlandse toezichthouder AFM: bitcoin en andere crypto nog niet geschikt als betaal- of beleggingsmiddel

Een Nederlandse toezichthouder zegt dat crypto nog niet het juiste middel is voor investeringen.Paul-Willem van…

14 uur geleden

Cloudflare gaat Ethereum node draaien in experiment om ‘beter internet te bouwen’

Cloudflare is een web-beveiligingsbedrijf dat experimenteert met Web3 netwerken die Proof-of-Stake omarmen. Ethereum is daarbij…

19 uur geleden

Bitcoin analyse: de angst is al 2 jaar lang niet zo hoog geweest

Steeds meer mensen worden onzeker van bitcoin. De koers schommelt al een aantal dagen rond…

20 uur geleden

44 centrale banken praten in El Salvador over Bitcoin en financiële inclusie

Sinds dinsdag zijn 44 vertegenwoordigers van verschillende centrale banken en financiële instellingen neergestreken in El…

1 dag geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-