Bitcoin koers analyse: koers is uitgebroken

Bitcoin is bezig met een uitbraak. Dat zie je in de grafiek hieronder waarin elke candle vier uur vertegenwoordigt. De twee rode lijnen die diagonaal naar elkaar toelopen noemen we een grote triangle. De koers bewoog zich lange tijd in deze triangle maar er lijkt nu een kleine uitbraak te zijn.

Op 10 oktober brak de koers kortstondig naar beneden uit, mede veroorzaakt door paniek op de tether markt en een falende NASDAQ en Dow Jones. Dat zie je in de grafiek hieronder terug; de koers begeeft zich onder de onderste rode lijn.

Na wat volatiele bewegingen eindigde de koers toch weer in de triangle.

De twee rode lijnen komen bij elkaar waardoor de koers niets anders kan dan uit die triangle breken. Op dit moment is de koers aan de bovenkant van deze formatie uitgebroken. Dat is uiteraard positief voor de prijs van onze favoriete cryptocurrency.

Vlak na deze uitbraak uit de triangle, testte de koers de supportlijn. En dat deed de koers met verve, de prijs is niet onder de rode supportlijn uitgekomen.

MACD, stilte voor de storm

Wij kijken ook graag naar de MACD-indicator, de onderkant van bovenstaande grafiek. Is deze groen? Dan kan een positieve trend starten. Meer weten over MACD? Lees ons kennisbankartikelNet als de koers wordt de MACD steeds minder beweeglijk en dat is vaak een voorbode voor een grote, heftige beweging. Zeg maar een soort stilte voor de storm.

Wat staat de bitcoin koers te wachten?

Zoals altijd schetsen we twee scenario’s aan de hand van onderstaande grafiek.

Bullish
Om de koers echt te laten bewegen moet er nog een flink weerstandsgebied (resistance in bovenstaande afbeelding) overwonnen worden. Lukt de koers dat? Dan is het volgende doelwit 6.400 euro.

Bearish
Blijkt ook deze uitbraak niet sterk genoeg te zijn? Dan wordt de koers nog ondersteunt door een brede supportzone. Breekt hij daar doorheen? Dan kan de koers zomaar wegzakken tot de volgende supportzone, die ligt tussen 4.700 en 5.000 euro.

Disclaimer: De informatie in deze technische analyse is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.