Bitcoin koers analyse: stijgt bitcoin naar 14.800 euro?

Begin deze week zat bitcoin nog in een stijgende trend, maar nu lijkt de koers zich meer zijwaarts te bewegen. Breekt bitcoin dit weekend nog uit? Of blijft bitcoin voorlopig nog op deze manier voortkabbelen?

En wil jij kans maken op een Ledger Nano S hardware wallet? Voorspel dan de koers, en wie weet ben jij de gelukkige winnaar! Dit zijn de spelregels:

 • Raad de bitcoin (BTC) koers van a.s. vrijdag 16 augustus om 12:00 uur.
 • Het gaat om de bitcoin koers in euro op de homepage van BTC Direct.
 • Reageer op de YouTube-video hieronder om mee te doen.
 • Bewerkte reacties worden niet meegenomen

Je hebt tot en met dinsdag 13 augustus om 17:00 uur om een voorspelling te doen. Vrijdag 16 augustus nemen we contact op met de winnaar. Succes!

Bitcoin naar nul?!

Je kijkt naar de bitcoin koers op dagniveau, en zoals je ziet gaat het nu niet goed:

Nee grapje, dit is de koers van bitcoin maar dan omgekeerd. En hoewel het gek klinkt, kan ook deze grafiek je waardevolle inzichten opleveren.

De grafiek is omgekeerd, dus alle toppen zijn nu veranderd in bodems. De groene rechthoeken op de grafiek zijn de hoogste waardes van bitcoin. En een bear market herken je doordat de koers op deze grafiek omhoog stuitert vanaf de groene rechthoek.

Het is even wennen, maar je kan er wel een patroon in zien. De koers van bitcoin lijkt zich namelijk trapsgewijs ‘naar beneden’ te bewegen. De koers van bitcoin bevindt zich nu op de derde traptrede. Wanneer gaan we verder omlaag? 😉

Bekijk actuele bitcoin koers

Patroon afgelopen weken kan zorgen voor stijging

Schrok je van de omgekeerde koers? Geen zorgen, we gaan nu weer verder met de normale grafieken. Hieronder kijk je naar de vier uurs-grafiek van bitcoin. Elk balkje op de grafiek stelt dus vier uur voor.

Eerder schreven we al dat de koers van bitcoin zich in een opvallend patroon beweegt.

 1. Op de grafiek hieronder zie je dat de koers meerdere malen onder de 100 Moving Average (MA) lijn duikt. De 100MA-lijn herken je aan de oranje lijn op de grafiek.
 2. Daarna volgt er een periode van zijwaartse beweging (cirkeltjes op de grafiek).
 3. Vervolgens klimt de koers naar een hoger niveau.

Op de grafiek hieronder hebben we de koersbeweging uit het laatste volledige patroon gekopieerd naar de huidige koers. De blauwe koers aan het eind is dus nog niet de werkelijke koers, maar een voorspelling op basis van de vorige patronen.

Volgt bitcoin ook deze keer hetzelfde patroon? Dan kan het goed zijn dat de waarde van bitcoin de komende dagen flink gaat stijgen. In dit voorbeeld zien we een toename naar 14.800 euro tegemoet. Maar het blijft bitcoin, dus niets is zeker.

Relative Strength Indicator ook positief

Een andere indicator wijst er ook op dat de koers bitcoin in de nabije toekomst kan groeien. Dit is de Relative Strength Indicator (RSI), die het momentum van de koers weergeeft. Je ziet de RSI op de onderste grafiek.

Deze lijkt in de periodes dat de koers zijwaarts beweegt (oranje lijntje onder de koersgrafiek) ondersteuning te vinden. Dat zie je op de onderste grafiek aan de groene rechthoek. Vanuit daar kan bitcoin dan weer stijgen.

Symmetrische driehoek wijst op mogelijke stijging

Een ander bullish signaal is dat de koers van bitcoin zich op dit moment in een symmetrische driehoek beweegt. Op de grafiek zie je dat de waarde van bitcoin nu gevangen lijkt tussen twee trendlijnen die naar elkaar toe bewegen.

Breekt de koers van bitcoin uit aan de bovenkant van deze driehoek? Dan kunnen we een flinke toename van de prijs verwachten. De verwachtte stijging is dan ongeveer zo groot als de ‘opening’ van de driehoek. Bitcoin kan dan omhoogschieten naar 11.700 euro.

Maar breekt bitcoin aan de andere kant uit, dan is de daling ook even groot als de opening. In dat geval daalt bitcoin naar 9.600 euro.

Waar kunnen we verwachten van de bitcoin koers?

Combineren we al deze grafieken? Dan krijg je wat je hieronder ziet. Zoals altijd blijven we wel twee scenario’s beschrijven. Want het blijft natuurlijk wel bitcoin, dus het kan alle kanten op.

Bullish
Breekt bitcoin uit die mooie driehoek, dan kunnen we een stijging richting 11.700 euro verwachten. Daar zal de koers in eerste instantie wel wat weerstand kunnen ondervinden. Deze zone bevindt zich namelijk rond de oude top van woensdag 10 juli (onderste rode rechthoek).

Klimt bitcoin verder volgens de blauwe koerslijn? Dan stijgt bitcoin naar de hoogste waarde van 2019, namelijk 14.800 euro. Dat begint steeds dichter bij de All Time High te komen..

Bearish
Breekt bitcoin aan de onderkant van de driehoek uit? Dan zakt bitcoin waarschijnlijk eerst richting 9.700 euro. Het is goed mogelijk dat bitcoin daar ondersteuning vindt, in de afgelopen weken is dit namelijk een belangrijke zone gebleken. Op de grafiek zie je deze ondersteuning aan de oranje rechthoek.

Maar daalt de koers verder? Dan zoekt de koers van bitcoin de bodem op van 17 juni, 17 juli en 28 juli. Deze bodem ligt rond de 8.250 euro (groene rechthoek op de grafiek).

 

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • 11300

  9 augustus 2019
 • 11700

  9 augustus 2019
 • Mijn voorspelling voor de bitcoin koers voor volgende week vrijdag, 16 augustus, 12u ‘s middags, GMT+2: €10672,53.
  Spijtig dat jullie geen Nano X verloten! 🙂

  9 augustus 2019
 • Mijn voorspelling voor de bitcoin koers voor volgende week vrijdag, 16 augustus, 12u ‘s middags, GMT+2: €10672,53.

  9 augustus 2019
 • Omg wat een hoop vreselijke ONZIN !!!! Schrijf dan aub niks als je het toch niet weet wat de koers van de Bitcoin gaat doen.

  9 augustus 2019
 • 11.897

  12 augustus 2019
 • 12100

  12 augustus 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.