Bitcoin, Ripple en Ethereum koers analyse: wat doet de prijs?

De drie grootste cryptocurrency’s zijn bitcoin, ripple en ether. Lange tijd stond ether op nummer 2. Niet gek, de munt was heel erg populair bij investeerders die in ICO’s wilden investeren. Die tijd lijkt nu voorbij, ripple is ether namelijk voorbijgestreefd.

In deze analyse kijken we naar hoe de drie munten zich tot elkaar verhouden. Maar eerst een kort overzicht van de actuele waarde.

powered by Coinlib

Ether lange tijd bovenaan

Hieronder zie je een koersgrafiek van het afgelopen jaar. Deze keer niet op basis van prijs maar op basis van procentuele waardestijging- en daling. Oké, vooral daling. De gele lijn is ether en eigenlijk heeft deze munt het beter gedaan dan bitcoin en ripple. De daling in waarde was veel minder hard dan bij de twee andere munten, althans, tot de zomer. In augustus werd bitcoin stabieler maar bleef ether dalen. Ether bleef zelfs zo hard dalen dat XRP vanaf november beter kon presteren en ether inhaalde. Dat was ook het moment waarop de totale marktwaarde van XRP die van ether inhaalde.

Verder valt op dat de drie munten eigenlijk exact dezelfde golfbewegingen maken. Fervente volgers van Coinmarketcap kunnen dit beamen: maakt bitcoin een beweging omhoog of omlaag? Dan volgen vrijwel alle andere munten direct.  Op stablecoins zoals tether na dan.

Bitcoin had de grootste piek in december, net als veel andere munten. Ether beleefde haar hoogtepunt pas in januari. Daar lijkt de munt heel erg lang op geteerd te hebben.

 

En afgelopen maand?

Zoom je in op alleen december dan zie je dat de drie munten elkaar niet ontlopen. De volatiliteit (beweeglijkheid van de koers) is tot Sinterklaas vrijwel gelijk. Maar net als de jaargrafiek liet zien, delft ether op de maandgrafiek uiteindelijk ook het onderspit. Tussen 6 en 8 december krijgt ether een hele harde klap te verwerken, de waarde daalt veel harder dan die van XRP en bitcoin.

Op basis van alleen december is bitcoin overigens een stabielere investering dan XRP en ether.

En in de toekomst?

Bitcoin is al sinds dat cryptocurrency’s bestaan leidend voor de volatiliteit. Dat lijkt voorlopig ook niet te veranderen. Er staat wel wat groot fundamenteel nieuws op de planning voor ether. Dit zou invloed op de koers kunnen hebben. Denk hierbij aan de lancering van Constantinople. Ripple ontwikkelt ook gestaag door. Om de paar maanden brengen zij nieuws uit over samenwerkingsverbanden met banken.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.