Bitcoin analyse: ondanks driedubbele top staan alle seinen op groen

Deze week heeft bitcoin even mogen ruiken aan 10.000 dollar (8.802 euro). Blijkbaar stonk het daar een beetje, want de koers zakte niet lang daarna weer. Inmiddels is de koers weer wat aan het herstellen. Wat verwachten analisten op Twitter en de rest van het internet van de koers van bitcoin?

Driedubbele top negatief

We beginnen maar gelijk met het minder goede nieuws, dan hebben we dat gehad. Volgens cryptowebsite Cointelegraph is er sprake van een driedubbele top, als we kijken naar de langere termijn. En dat is in de meeste gevallen een negatief teken.

In oktober vorig jaar, februari dit jaar en afgelopen week deed bitcoin een poging om door 10.500 dollar (9.264 euro) te breken. Drie keer zonder succes.

Dit zou kunnen leiden tot een daling naar 8.000 dollar (7.060 euro), of in het ergste geval zelfs naar 6.000 dollar (5.294 euro).

Alle ogen op de maandelijkse opening

Maar volgens andere analisten is het te vroeg voor dat soort conclusies. De koers van bitcoin bevindt zich namelijk nog steeds in een stijgende trend. Volgens Mohit Sorout, mede-oprichter van Bitazu Capital, is het belangrijk om te kijken naar de maandelijkse openingsprijs van bitcoin. Deze vormt namelijk elke keer opnieuw een sterke ondersteuning.

In zijn tweet laat hij de opening van april (paars), mei (oranje) en juni (blauw) zien. De open-prijs van juni op 9.445 dollar (8.320 euro) geldt tot nu toe nog steeds als ondersteuning. Als dit patroon zo door blijft gaan, dan zal de prijs van bitcoin daar deze maand niet meer onder zakken.

Is dit juist het begin van de bull run?

Er is nog iets belangrijks om in de gaten te houden. Gisteren is de moeilijkheidsgraad van het minen van bitcoin verlaagd. Om de twee weken wordt de moeilijkheidsgraad aangepast aan de hoeveelheid rekenkracht op het netwerk. Omdat sommige miners met verlies minen en stoppen, is deze moeilijkheidsgraad nu verlaagd.

Een verlaging van deze moeilijkheidsgraad van dit kaliber gebeurt niet vaak. Een anonieme Twiteraar met de ironische naam Nunya Bizniz zag dat een verlaging van 9 procent of minder slechts zeven keer in de geschiedenis van bitcoin heeft plaatsgevonden. Volgens hem of haar zie je deze verlagingen elke keer op belangrijke plekkken.

Tot nu toe heeft een verlaging alleen nog maar plaatsgevonden voorafgaand aan een grote stijging. Zal dat deze keer ook zo zijn?

Nog genoeg ruimte volgens bekend model

PlanB, de bedenker van het populaire stock-to-flow-model, heeft ook nog steeds vertrouwen in de bitcoin koers. Bitcoin beweegt zich nu iets onder zijn modelwaarde, en heeft daarom nog genoeg ruimte om te groeien. De vorige drie keer toen de bitcoin prijs onder zijn model bewoog, groeide de koers ook aanzienlijk.

Het stock-to-flow model van PlanB beschrijft hoe de schaarste van bitcoin in verhouding staat tot de prijs. Al ruim tien jaar volgt de koers van bitcoin het model. Als dat zo blijft, dan kan bitcoin in de komende jaren meer dan 100.000 dollar waard worden.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.