amazon robot

Decentrale Amazon concurrent OpenBazaar krijgt donatie en kan overleven

OpenBazaar was helemaal klaar om de handdoek in de ring te gooien en de online marktplaats af ​​te sluiten. Toen stapte een anonieme donor op om de infrastructuur tot het einde van het jaar te financieren.

Anonieme donatie

De gedecentraliseerde markt werd opgericht in 2014 en worstelt al een tijdje met teruglopende interesse en donaties. Afgelopen weekend ontvingen ze echter een anonieme donatie, die kennelijk groot genoeg is om het einde van het jaar te kunnen halen.

Vorige week maakte OpenBazaar zijn financiële situatie openbaar en vertelde het gebruikers dat het de infrastructuur voor het project eind september zou moeten sluiten, tenzij het genoeg donaties ontving. Een vertegenwoordiger schatte dat OpenBazaar een infusie van 100.000 dollar nodig had om het project nog een jaar aan de gang te houden.

Amazon zonder Amazon

Gedecentraliseerde marktplaatsen zijn als Amazon zonder het bedrijf Amazon. Online plaatsen waar gebruikers producten en diensten rechtstreeks aan andere mensen kunnen verkopen zonder een fee voor Amazon. Maar dat betekent niet dat OpenBazaar geen infrastructuurkosten heeft gemaakt. Ze omschreven zelf dat ze veel kosten kwijt waren aan de ontwikkeling van specifiek seed-nodes, een API-wallet en een wisselkoers-API. Daarnaast is er ook personeel nodig om de code te onderhouden.

‘In de afgelopen maanden hebben we vertrouwd op de donatiegelden van OpenBazaar om deze infrastructuurkosten te ondersteunen, maar die fondsen zullen binnenkort opraken.’ Ook zijn er gewoon niet genoeg gebruikers aangesloten bij OpenBazaar om levensvatbaar te zijn.

Verstandig met je geld om gaan

Er zijn echter blijkbaar genoeg hardcore gebruikers die deze vrije markt wel willen zien slagen, althans tot aan de feestdagen. Na het ontvangen van een waaier aan kleinere donaties, heeft OpenBazaar één grote anonieme donatie geregistreerd, hoewel het exacte bedrag niet is vermeld. OpenBazaar beloofde de fondsen verstandig te gebruiken en de infrastructuur verder te decentraliseren om de levensduur van de donaties te verlengen.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.