Chainlink prijs stijgt 30% haalt nieuwe ATH van 8,23 dollar en staat in top 10

Chainlink is de afgelopen 24 uur met 30% gestegen en was vanochtend zelfs even 8,23 dollar waard (7,27 euro). Op Binance groeide de munt zelfs naar 8,46 dollar. Op dit moment is de LINK koers bezig met een kleine correctie.

Veel partners

Zoals te zien is op onze Chainlink koerspagina, brak LINK op 6 juli boven zijn vroegere all time high (ATH), en de koers vertoont nog geen tekenen van vertraging. Hier zijn een paar redenen voor aan te wijzen. Chainlink deelt ongeveer twee nieuwe partners per week. Deze partners integreren de decentrale oracles van Chainlink op hun blockchain. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met Nexo.

Invloed van China

Een tweede reden is het feit dat China zijn Blockchain Service Network (BSN) onthulde tijdens een openingsceremonie van de Hangzhou Blockchain International Week. Chainlink is één van de grote deelnemende partijen.

Volgens de officiële verklaringen heeft het netwerk al in meer dan 100 steden in China openbare nodes opgericht, waardoor het één van de grootste blockchains ter wereld is geworden. BSN deelde dat ze de Chainlink orakels integreren, wat de plotselinge prijsstijging zou kunnen verklaren.

Nog geen Chainlink? Deze koop je al voor één euro via onze app BLOX.

Koop Chainlink

Ontdek je plekje

Sindsdien bevindt LINK zich op het gebied van prijsontdekking. Dit betekent dat de koers geen geschiedenis heeft op dit prijsniveau, omdat de koers een nieuw all time hoogtepunt heeft behaald.

Op de lijst van meest waardevolle cryptocurrency’s qua totale marktwaarde, heeft Chainlink verschillende andere projecten zoals Stellar, Eos, Crypto.com en Tezos ingehaald. De volgende op de lijst (van de website CoinMarketCap) zijn Binance Coin en daarna Litecoin.

 

De munt is dus in waarde gestegen, ten opzichte van de dollar en de euro. Maar ook vergeleken met bitcoin is Chainlink meer waard geworden, dat komt doordat de bitcoin koers stagneert.

Bitcoin blijft stabiel

De prijs van bitcoin blijft hangt al twee maanden tussen 9.000 en 9.500 dollar. Zulke langdurige perioden van stabiliteit eindigen meestal met een wilde beweging. De hash ribbons backtest voorspelt op basis van het verleden dat die wilde beweging omhoog beweegt. De indicator geeft namelijk een koopsignaal af.

De hoogte van het handelsvolume neemt ook af. Juni is de minst volatiele maand voor de prijs van bitcoin sinds oktober vorig jaar. Onder deze omstandigheden bloeide de altcoinmarkt op. En als bitcoin snel hard stijgt of daalt, zou dat een domper kunnen zijn voor altcoin investeerders.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.