CEO van Huawei denkt dat China beter is dan Facebook in het uitgeven van een cryptocurrency

De CEO van Huawei, de grootste smartphonefabrikant van China, zei dat China cryptocurrency’s zou moeten uitgeven, in een recent interview met verschillende Italiaanse media.

Facebook en Amerikaanse overheid willen wereldheerschappij?

Tijdens het interview stelde de Italiaanse journalist Fabio Savelli aan CEO Zhengfei Ren verschillende vragen over Libra. Een van de vragen was wat Ren’s gedachten zijn bij Facebooks Libra. Denkt hij dat dit een poging is van Facebook en de Amerikaanse overheid om wereldheerschappij te behouden?

CEO Zhengfei Ren antwoordde dat “China ook een valuta zoals Libra kan uitgeven. Waarom wachten tot iemand anders het uitgeeft? De macht van een land is groter dan die van een internetbedrijf.”

Huawei actief in blockchain

Ondertussen is Huawei zelf ook al jaren actief op zoek naar kansen in de blockchain-technologie. In 2016 werd het bedrijf een van de eerste leden van het Financial Blockchain Shenzhen Consortium. Vervolgens sloot Huawei zich aan bij het Hyperledger-consortium onder leiding van de Linux Foundation. In 2018 publiceerde het bedrijf een whitepaper van de Huawei-blockchain, gebouwd bovenop het eigen ontwikkelde cloudplatform.

Naast Huawei brachten andere bekende technische reuzen uit China, waaronder Alibaba, Tencent en Baidu, allemaal hun eigen blockchain-projecten uit. Met name zijn Alibaba en Tencent actief. Dit zijn de moederbedrijven van respectievelijk Alipay en WeChat Pay. Deze twee betaalservices worden over het algemeen beschouwd als grote drempels voor een succesvolle lancering van Libra in China.

In reactie op Facebooks Libra

Sterker nog, kort nadat Facebook zijn cryptocurrency-plan aankondigde, zei de CEO van Tencent, Pony Ma op WeChat dat “de blockchain-technologie volwassen genoeg is en het niet moeilijk is om een eigen cryptocurrency te bouwen. Maar het belangrijkste punt is of de toezichthouders dit zouden toestaan.”

Naar aanleiding van het Libra-project van Facebook is de People’s Bank of China (PBoC) ook bezig met om zijn eigen cryptocurrency te ontwikkelen. Hoewel, ze zijn de plannen nu nog aan het uitwerken. Wang Xin, directeur van het onderzoeksbureau van de PBoC, zei dat de centrale bank in 2014 digitale activa begon te bestuderen en veel aandacht besteedde aan Libra.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.