Crypto startups ongekend populair op LinkedIn

Uit een onderzoek van LinkedIn blijkt dat crypto startups ongekend populair zijn. De zakelijke social media website maakte een top 50 van de meest veelbelovende startups in Amerika. Zes organisaties uit deze lijst hebben iets te maken met cryptocurrencies.

Crypto prominent in de lijst

Uit de top vijftig staan drie crypto startups in de top tien. De Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase staat zelfs op de derde plek. Met maar liefst 500 werknemers en een hoofdkantoor in San Francisco is het een van de snelst groeiende startups in Amerika.

Ook andere crypto startups doen het goed. Zo staat de investerings-app Robinhood op de zesde plek. Naast cryptocurrencies bieden zij ook andere financiële producten aan. Ripple staat een plek daaronder, op plaats zeven. De organisatie achter de digitale valuta beschikt over 250 medewerkers en is van plan om tegen het eind van het jaar nog eens 75 werknemers aan te nemen.

Hoe komt de lijst tot stand?

LinkedIn heeft de opsomming gemaakt door startups te vergelijken op basis van vier factoren:

  1. Groei in werknemers
  2. Belangstelling onder werkzoekers
  3. Betrokkenheid met het bedrijf
  4. Hoeveel ex-werknemers van LinkedIn’s topbedrijven er werken

ETF-aanvrager ook in de lijst

Misschien ken je ze al van de bitcoin ETF aanvragen voor Gemini: de Winklevoss broers. Hun exchange staat ook in de top vijftig. Cameron en Tyler Winklevoss waren onlangs nog in het nieuws met hun bitcoin ETF aanvraag. Gemini staat ook in de lijst.

De ETF-aanvraag was afgewezen, maar de broers laten zich niet uit het veld slaan. In een interview met CNBC van juli zei Cameron Winklevoss het volgende:

‘We blijven samenwerken met de SEC om een gereguleerde bitcoin ETF op de markt te brengen, voor de toekomst van het geld.’

Ook verderop crypto-organisaties

In de tweede helft van de lijst vinden we nog twee cryptogerelateerde organisaties. Plek 26 wordt namelijk bezet door ConsenSys. Geen kleine organisatie: wereldwijd werken er maar liefst 965 mensen. ConsenSys is een organisatie die projecten op het Ethereum netwerk ondersteunt. Volgens gegevens van LinkedIn is het aantal werknemers de afgelopen twee jaar gestegen met 729 procent!

Wat betreft crypto-organisaties wordt de lijst afgesloten met Axoni op plek 47. Axoni is een organisatie die zich richt op blockchain en distributed ledger technologie. De startup haalde 32 miljoen dollar op van investeringsmaatschappijen als Goldman Sachs en Nya Partners.

Cryptocurrencies makkelijker maken

De koersen laten iets anders zien, maar de cijfers liegen er niet om. Crypto startups zijn nog steeds groeiende. Dat is een goed teken voor de cryptomarkt. Echte adoptie komt natuurlijk van de gebruikers zelf. Maar cryptogerelateerde bedrijven kunnen het aan- en verkoop van cryptocurrencies wel makkelijker maken.

Zo zijn er bijvoorbeeld alleen al in Nederland twaalf verkooppunten voor cryptocurrencies. Daarnaast kunnen dit soort bedrijven het accepteren van bitcoin als betaalmiddel makkelijker maken.

Benieuwd naar de volledige lijst? Bekijk hier deel 1 en deel 2.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.