Shutdown voorbij: ETF van VanEck opnieuw ingediend bij SEC

Nu de shutdown van de Amerikaanse overheid voorbij is, begint de race om de eerste bitcoin ETF op de markt te brengen weer. De Chicago Board Options Exchange (CBOE) heeft nu samen met VanEck en SolidX opnieuw een aanvraag ingediend voor een bitcoin ETF bij de SEC.

Gabor Gurbacs van VanEck kondigde de nieuwe aanvraag afgelopen donderdag aan. Wordt deze door de SEC goedgekeurd? Dan mag de CBOE de bitcoin ETF van VanEck en SolidX aanbieden op haar beurs.

Vorige week teruggetrokken

Het nieuws is opvallend, want een week geleden trok CBOE haar aanvraag nog in. Er werd toen geen duidelijke reden gegeven, maar het zou kunnen dat het aan de shutdown van de Amerikaanse overheid lag. Door deze shutdown lagen veel federale overheidsorganen stil. De SEC is ook een van deze overheidsorganen die getroffen zijn door de shutdown.

SEC heeft nog geen datum

Er is nog geen deadline voor de SEC om te reageren op de vernieuwde aanvraag. Dit komt omdat het voorstel nog niet is gepubliceerd in het Federale Register. Is dit eenmaal gebeurd, dan heeft de SEC maximaal 240 dagen om te besluiten of het voorstel wordt goedgekeurd of niet. Het kan dus nog een flinke tijd duren voordat er een definitieve uitspraak komt over deze bitcoin ETF.

Andere aanvraag

CBOE is niet de enige partij die onlangs een aanvraag voor een bitcoin ETF heeft ingediend. De beurs NYSE Arca heeft vorige week nog een aanvraag ingediend bij de SEC, in samenwerking met Bitwise Asset Management. Ook deze aanvraag is nog niet opgenomen in het Federale Register, en daarom heeft de SEC nog geen uiterste datum om te reageren.

De aanvraag van de CBOE zelf teruglezen? Dat kan hier.

Delen:

Midden 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met bitcoin en crypto in het algemeen. Eerst vanwege de koers, nu omdat ik geloof dat bitcoin een essentieel onderdeel van een nieuwe digitale samenleving gaat worden.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Laat een reactie achter