Categorieën: ICO

Elrond (ERD) is de nieuwe IEO van Binance, koers BNB stijgt bijna negen procent

Op de website van Binance Launchpad is de nieuwste Initial Exchange Offering (IEO) bekend gemaakt, deze heet Elrond en de afkorting is ERD. Als je mee wil doen aan de IEO, dan kan je over 9 dagen je ticket claimen.

Wat is Elrond?

Elrond is een openbare blockchain gericht op het bieden van veiligheid, efficiëntie, schaalbaarheid en interoperabiliteit door gebruik te maken van twee belangrijke elementen: Adaptive State Sharding en het consensus mechanisme is een variant op Proof of Stake gekozen. Een IEO (of ICO) kan eigenlijk niet zonder dit soort mooie woorden en moeilijke termen.

Het team van Elrond claimt dat ze op het testnet “Zero to One” een piek van 12.5000 transacties per seconde hebben bereikt.

Verder is de hard cap 3,25 miljoen dollar en is de totale hoeveelheid tokens 20.000.000.000 ERD. Hiervan wordt een kwart beschikbaar gesteld via de IEO. De prijs voor 1 ERD is nu 0,00065 dollar.

Elrond heeft al een besloten verkoop gehouden

Een deel van die totale voorraad is al vergeven tijdens een besloten financieringsronde. Deze is georganiseerd door Elrond en Binance samen. Medewerkers van Binance Labs, Electric Capital, NGC, Maven 11 Capital, Authorito Capital en Binance angels konden hieraan meedoen. Hiermee haalde Elrond 1,9 miljoen dollar op.

Een aantal van de ERD-tokens wordt uitgegeven op de Binance Chain als BEP2-tokens. Dat betekent dat de tokens ook op de decentrale exchange van Binance verhandeld kunnen worden.

Ook goed voor Binance coin (BNB)

Binance maakt gebruik van een loterijmodel om te bepalen wie mee mag doen aan de Initial Token Offering. Alleen gebruikers die zich hebben aangemeld tot aan niveau 2 (inclusief id-verificatie) en een bepaald aantal binance coins aanhouden op hun account mogen mee doen met de loterij. Je moet minimaal 50 BNB hebben om een ticket te kunnen winnen, maar hoe meer BNB je hebt, aan hoe meer loterijen je kan meedoen.

En dit heeft weer invloed op de prijs van binance coin. En die prijs laat hetzelfde zien als na alle vorige IEO-aankondigingen. Vanaf het moment dat Elrond als IEO is aangekondigd is de prijs met 8,68 procent gestegen.

Wil je meedoen aan deze IEO? Kijk dan op de website van Binance voor meer uitleg.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Man maakt token van zichzelf, laat mensen stemmen over levenskeuzes

Net als je denkt dat je alles hebt gezien in de cryptowereld, kan het altijd…

42 minuten geleden

Vitalik Buterin van Ethereum noemt DeFi spannend maar voor de korte termijn

Vitalik Buterin, de bedenker van Ethereum tempert de euforie rond DeFi. Hij zegt dat de…

2 uur geleden

In Facebook groepen worden nep zelfmoordpillen voor bitcoin verkocht

Een onderzoek van het BBC heeft tientallen Facebookpagina's aan het licht gebracht die beweren een…

7 uur geleden

Ledger, BRD en andere bitcoin wallets wellicht slachtoffer van hack BigSpender

Onderzoekers van het Israëlische ZenGo hebben alle bitcoin gebruikers gewaarschuwd voor een nieuwe kwetsbaarheid in…

1 dag geleden

Activiteit op blockchain van bitcoin sinds 20.000 dollar niet zo hoog geweest

Het aantal actieve dagelijkse bitcoin adressen is gestegen tot 1,07 miljoen volgens cryptocurrency data provider Santimnet.…

1 dag geleden

Japanse centrale bank heeft Proof of Concept voor digitale Yen

De Bank of Japan kondigde gisteren aan dat zij met een CBDC experimenteren om de…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!