Facebook plaatst vacature voor blockchain-team en eigen cryptocurrency

Facebook plaatste deze week een opvallende vacature. De organisatie achter het social mediaplatform zoekt iemand die ervaringen heeft met blockchain, rechten en betalingssystemen. Het kan goed zijn dat de kandidaat ook aan de slag gaat met de eigen cryptocurrency van Facebook.

In de vacature staat het volgende:

‘Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en onderhandelen van een breed scala aan contracten met betrekking tot onze blockchain-initiatieven, inclusief samenwerkingsverbanden die nodig zijn om nieuwe producten te lanceren en dergelijke producten internationaal uit te breiden.’

Facebook zoekt ervaring

Dat Facebook serieuze plannen heeft met blockchain schemert door in de vacature. Het platform van Mark Zuckerberg zoekt iemand die meer dan vijf jaar ervaring heeft met rechten. Daarnaast is ervaring met blockchain en betaalsystemen gewenst.

Ook vraagt Facebook ervaring in de technologie-sector, en de kandidaat moet interesse hebben in mobiele betalingen en alternatieve betaalmethoden.

Leider van het blockchain-team van Facebook is David Marcus. Saillant detail: Marcus was eerder voorzitter van PayPal. Daarnaast heeft hij een tijd lang plaatsgenomen in de Raad van Bestuur van Coinbase.

Een eigen cryptocurrency

Facebook kwam eerder deze maand in het nieuws, volgens the New York Times is het platform in gesprek met verschillende cryptocurrency exchanges om hun eigen cryptomunt te traden.

De cryptocurrency wordt een stablecoin, waarmee internationale betalingen gedaan kunnen worden. Een stablecoin is een cryptomunt met een waarde die gelijkstaat aan een fiat valuta, zoals de dollar of de euro. Facebook wil hiermee de concurrentie aangaan met PayPal en Venmo.

De stablecoin moet de basis worden voor een betaalsysteem op Facebook, WhatsApp en Facebook Messenger. Mocht de cryptocurrency van Facebook een succes worden, dan bereikt het dus een enorme doelgroep. Miljarden mensen over heel de wereld maken namelijk gebruik van deze drie applicaties.

De vacature kan je hier bekijken.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.