Square- en Twitter CEO Jack Dorsey zoekt bitcoin ontwikkelaars

In de cryptowereld is het inmiddels bekend dat Twitterbaas Jack Dorsey groot fan en voorstander is van bitcoin. En daar doet hij nu nog een schepje bovenop. Jack Dorsey is ook de eigenaar van betaalapp Square, en namens deze organisatie plaatst hij een bijzondere oproep. Dorsey zoekt drie à vier crypto-developers en één designer om full-time te werken aan bitcoin en het crypto-ecosysteem. Hij zegt zelfs uit te betalen in bitcoin:

‘Wat is het meest impactvolle wat we kunnen doen voor de community?’

Afgelopen week had Jack Dorsey een gesprek met Mike Brock, ook werkzaam bij Square. Hij vroeg hem: ‘Wat is het meest impactvolle wat wij kunnen doen voor de bitcoin community?’. Het antwoord van Brock was eenvoudig: ‘Laten we mensen betalen om het crypto-ecosysteem beter te maken.’

Dorsey twijfelde geen moment, en plaatste de oproep direct op Twitter. Om iets terug te doen voor de bitcoin community zoekt hij nu een aantal werknemers die zich bezighouden met het verbeteren van bitcoin.

Veel ontwikkelaars werken vrijwillig aan bitcoin

Het bitcoin protocol is een open-source project. Iedereen die dat wil kan verbeteringen voorstellen aan de software van bitcoin. Het is een decentraal project, ontwikkelaars van over heel de wereld werken dagelijks aan het verbeteren van bitcoin.

Aangezien er geen centrale autoriteit is die het proces beheert, krijgen deze ontwikkelaars geen vast inkomen. Velen van hen werken vrijwillig aan het verbeteren van bitcoin, vaak naast het bestaande werk. Maar sommige ontwikkelaars worden gesponsord door een persoon of een organisatie.

De oproep van Jack Dorsey zorgt ervoor dat er een aantal ontwikkelaars full-time kunnen werken aan bitcoin. Het is dan misschien een klein aantal, maar het is wel een mooi gebaar naar de bitcoin community. De oproep werd dan ook met veel enthousiasme ontvangen binnen de community.

Jack Dorsey is een groot voorstander van bitcoin

Dat Jack Dorsey dit doet is eigenlijk geen verrassing te noemen. In de media laat hij zich regelmatig positief uit over bitcoin. Zo zei Dorsey onlangs nog dat hij wekelijks tienduizend dollar aan bitcoin koopt. Ook heeft hij meegedaan aan een virtuele bitcoin-estafette, de Lightning Torch.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.