Gelukkig nieuwjaar! Wat brengt 2020 voor bitcoin, ethereum en ripple?

2019 was een mooi jaar, maar nu is het tijd om met een frisse blik het nieuwe jaar in te gaan. Hoewel fris, sommigen van ons zullen nu misschien nog uitkateren op de bank. Maar dat mag ook allemaal!

Over het nieuwe jaar gesproken, wat staat er allemaal op de planning bij grote cryptomunten zoals bitcoin, ethereum en ripple?

Aftellen naar de bitcoin block halving

Je kan er niet omheen, de belangrijkste bitcoin gebeurtenis in 2020 is de bitcoin block halving. De block halving verwijst naar het moment waarop de beloning voor miners wordt gehalveerd. Deze beloning is tegelijkertijd de instroom aan nieuwe bitcoin.

En velen geloven daarom dat dit een grote impact kan hebben op de bitcoin prijs. Want halveer je het nieuwe aanbod en blijft de vraag gelijk? Dan kan de prijs zomaar eens stijgen.

Een bekende Twitteraar die hierop voortborduurt is PlanB. Door de bitcoin block halving wordt bitcoin steeds schaarser. PlanB heeft het stock-to-flow model toegepast op bitcoin. Dat is een model dat de schaarse en de productie van nieuwe bitcoin meeneemt. Op basis daarvan kan je een inschatting maken van de prijs.

Dit model klopt al jaren, en als PlanB’s stock-to-flow model klopt dan kan bitcoin in de jaren na de volgende block halving 100.000 dollar worden. Wie weet!

Wil je meer lezen over onze verwachtingen van bitcoin? Lees dan ons uitgebreidere artikel over bitcoin in 2020.

Ethereum krijgt een kersverse update

In 2020 wordt Ethereum overgezet naar Ethereum 2.0. Bij het nieuwe Ethereum wordt het netwerk overgezet naar een Proof of Stake consensus algoritme. Dat klinkt technisch, maar het betekent dat transacties energiezuiniger gecontroleerd worden.

Bij bitcoin mag een miner transacties verwerken wanneer hij aantoont over genoeg rekenkracht te beschikken. Maar dat vergt veel energie. Bij Ethereum 2.0 mag een miner een blok met transacties toevoegen wanneer hij bewijst veel coins te hebben. Dat noem je Proof of Stake.

Het is nog onduidelijk wanneer Ethereum precies overstapt op dit nieuwe systeem. Eerder is 3 januari 2020 genoemd als mogelijke datum, maar dat gaat om een voorlopig voorstel. lancering kan op elk moment in 2020 plaatsvinden.

Het is ook nog onduidelijk wat de nieuwe versie van Ethereum voor een impact heeft op de ether koers. In de tweede helft van 2019 kreeg de ether prijs nog een flinke tik, de waarde zakte van 269 euro naar 118 euro. Wie weet zorgt Ethereum 2.0 wel voor een opleving in 2020!

Lees hier onze uitgebreide verwachtingen van Ethereum in 2020.

Ripple (XRP) gaat verder met het sluiten van samenwerkingen

Al jaren staat XRP in de top drie grootste cryptocurrency’s. Dat zal in 2020 waarschijnlijk niet snel gaan veranderen.

Het bedrijf achter XRP is Ripple. Dat bedrijf is druk bezig met het sluiten van samenwerkingen en partnerschappen met banken en financiële instellingen wereldwijd. Op dit moment heeft Ripple ruim 150 samenwerkingen, onder andere met American Express, Bank of America, Banco Santander en het IMF.

En die samenwerkingen geven vertrouwen, wat je ook terugziet in de prijsbewegingen. Toen Ripple een samenwerking sloot met MoneyGram bijvoorbeeld, steeg de koers met negen procent.

We verwachten dat Ripple op dezelfde voet verder gaat, en wie weet volgt dan de prijs ook wel. Maar als het aan analist Jacob Canfield ligt kan dat nog wel even wachten: ‘Ik zou pas XRP kopen als de koers op 10 cent staat.’

Lees hier onze uitgebreide verwachtingen voor Ripple in 2020.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.