Gerucht: Zuid-Koreaanse Enjin ontwikkelt crypto wallet voor Samsung Galaxy S10

Anonieme bronnen hebben vandaag gemeld dat het Zuid-Koreaanse crypto-bedrijf Enjin Wallet door Samsung is benaderd. Samsung heeft de start up gevraagd de wallet te bouwen voor in hun nieuwe smartphone, de Galaxy S10.

Ondersteuning voor ethereum

De geruchten worden enigszins hard gemaakt door een schermafbeelding. De schermafbeelding toont de wallet van Enjin die wordt gebruikt in de transacties van Galaxy S10 voor Ethereum (ETH). De afbeelding bevat ook Enjin-munten (ENJ) en Basic Attention Token (BAT) – een op Ethereum-gebaseerde token die wordt gebruikt in digitale advertenties.

Asia Crypto Today stelt dat de wallet standaard wordt geïnstalleerd op de Galaxy S10. Naar verwachting worden er meer dan 31 miljoen van dit type telefoon verkocht. Samsung heeft een paar eisen aan de ingebouwde wallet, namelijk dat sowieso ERC20-tokens en ERC1155 tokens worden ondersteund.

Tokens voor ingame trading

ERC20-tokens zijn tokens op die draaien op de blockchain van Ethereum en kunnen gezien worden als handelbaar valuta.

Enjin is onder andere bekend van de lancering van ERC1155-tokens. Hiermee wordt een digitaal item uit een videogame gekoppeld aan een token. Zo wordt het makkelijker om digitaal eigendom te kopen, verkopen en te verhandelen. Een voorbeeld zou kunnen zijn dat je een bepaald zwaard uit World of Warcraft hebt gevonden of gemaakt. Als dit vertegenwoordigt wordt door een token, dan kan er ook maar één zo’n type zwaard zijn en is dit aantrekkelijker voor handelaren.

De wallet van Enjin is al beschikbaar op iOS en Android.

Samsung introduceerde haar nieuwste vlaggenschip Galaxy S10 op 20 februari. Het bedrijf onthulde dat de smartphone opslagruimte zal hebben voor privé keys

Heslin Kim, een cryptocurrency analist uit Zuid-Korea, tweette een video van een instructievideo van hoe je een wallet opent op de Galaxy S10.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.