HTC brengt blockchaintelefoon dit jaar op de markt

Het Taiwanese HTC is een mobiele blockchain telefoon aan het ontwikkelen. De telefoon wordt Exodus genoemd en komt in het derde kwartaal van dit jaar uit. HTC hoopt met dit soort telefoons het internet te decentraliseren.

Maar wat moet je je bij een blockchaintelefoon voorstellen? De telefoon bevat allerlei technologische snufjes voor de echte cryptofanaat.

Zo kun je met de telefoon bijvoorbeeld dApps gebruiken. Dit zijn decentrale applicaties die werken op het Ethereum netwerk. Daarnaast bevat de Exodus een ingebouwde hardware wallet. Cryptocurrencies en persoonlijke data worden op die manier veilig offline bewaart.

Een node draaien op je telefoon

Een andere bijzondere eigenschap is dat de telefoon werkt als een node. Nodes zijn knooppunten op het netwerk die de betrouwbaarheid van de transacties controleren. Dit kan iedereen doen, door een programma te installeren op de computer, tablet of telefoon.

Elke node bevat normaal gesproken een totale kopie van de blockchain. Met een telefoon is dit alleen niet erg handig. Daarom is de telefoon een zogeheten light node. Dat is een knooppunt op het netwerk die slechts een klein deel van het netwerk in bezit heeft. Op die manier draagt iedere eigenaar van een Exodus toch een steentje bij aan de blockchain.

Niet de enige blockchaintelefoon

HTC is niet de eerste fabrikant die een blockchaintelefoon op de markt brengt. Het Zwitserse Sirin Labs heeft eerder aangekondigd eenzelfde soort telefoon uit te brengen, de Finney. Deze brengen zij in november uit.

Worden deze telefoons een succes? Dan kan dat wellicht een boost geven aan de acceptatie van cryptocurrencies en de blockchaintechnologie. Het beheren van je cryptocurrencies wordt op deze manier weer een stukje gebruiksvriendelijker.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.