Mt. Gox: ‘Kans dat deadline inleveren claims wordt verplaatst’

In eerste instantie kon je tot 22 oktober een claim tegen Mt. Gox indienen. Er is een kans dat deze deadline verplaatst wordt tot 26 december.

Het verwerken van de claims gaat via een rehabilitatieproces. Hoe werkt dat? Eerder schreven we er dit artikel over.

Eerste instantie oktober, nu later

Particulieren en institutionele partijen konden hun claim dus tot 22 oktober indienen. Maar die deadline kan binnenkort misschien veranderen. In een aankondiging legt Nobuaki Kobayashi de situatie uit. Hij is curator bij Mt. Gox:

‘Als het inleveren [van claims] is vertraagd om redenen die niet liggen aan de creditoren, dan kunnen deze na de deadline wellicht ook worden geaccepteerd. Of deze worden geaccepteerd is afhankelijk van de rechtbank. Wij zullen proberen om aan de rechtbank te verzoeken om claims te accepteren die voor 26 december zijn ingediend.’

De aankondiging gaat verder nog in op hoe gebruikers de claims online of offline kunnen inleveren voor de deadline van 26 december.

Bitcoin in de verkoop

Eerder dit jaar kwam Nobuaki Kobayashi nog op een andere manier in het nieuws. Hij gaf aan in maart voor ongeveer 230 miljoen dollar aan bitcoin en bitcoin cash te hebben verkocht. Volgens sommigen had dit een effect op de totale cryptocurrencymarkt. De prijzen zijn namelijk flink gedaald begin maart.

Wat is Mt. Gox?

Mt. Gox is de eerste bitcoin exchange ter wereld. De exchange werd gehackt, en er werd 744.408 bitcoin buitgemaakt. In februari 2014 ging de exchange failliet. Veel voormalige gebruikers wachten nog steeds op hun bitcoin. Hiervoor kunnen zij nu een claim sturen naar Mt. Gox.

De aankondiging van 22 november van Mt. Gox teruglezen? Daar hoef je gelukkig geen Japans voor te kennen. Je kan deze hier terugvinden.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.