Elon Musk: Tesla accepteert Bitcoin als betaalmethode en wisselt niet in voor dollars

Tesla’s oprichter en CEO Elon Musk heeft getweet dat de elektronische autofabrikant bitcoin accepteert als betaalmethode. Maar dat is niet eens het mooiste nieuws. Tesla gaat deze bitcoins aanhouden, en niet inwisselen voor dollars.

Je kunt nu een Tesla kopen met Bitcoin

Maar dat is niet eens het mooiste nieuws. Tesla gaat de bitcoin aanhouden, en niet inwisselen voor dollars. Hieruit kun je opmaken dat Tesla met het volle vertrouwen in bitcoin stapt. Daarnaast draait Tesla ook meerdere nodes.

‘Tesla gebruikt alleen interne en open source software en beheert Bitcoin nodes rechtstreeks,’ voegde Musk toe in een volgend antwoord. ‘Bitcoin die aan Tesla wordt betaald, wordt behouden als bitcoin, niet omgezet in fiatvaluta.’

Alweer van website gehaald

Musk moest er wel iets over tweeten, verschillende bezoekers van de Amerikaanse website van Tesla zagen namelijk bitcoin als betalingsoptie staan. De Amerikaanse cryptonieuwssite The Block heeft de officiële pagina’s van Tesla geverifieerd en kon de bitcoin-betalingsondersteuning in ieder geval in de Amerikaanse winkel zien. Inmiddels lijkt de optie weer van de website gehaald.

Alleen bitcoin

Tesla zegt tegen gebruikers dat ze momenteel geen betaling in andere cryptocurrency’s dan bitcoin accepteert en dat potentiële kopers de exacte bitcoin voor hun bestellingen in één enkele transactie moeten verzenden.

De ondersteuning voor bitcoin als betaalmethode komt niet als een verrassing, aangezien de elektronische autofabrikant in zijn aanvraag van februari zei dat het van plan was bitcoin te accepteren.

Tesla haalde vorige maand ook het nieuws toen het bedrijf deelde dat ze in januari voor 1,5 miljard dollar bitcoin kochten. Deze bitcoins worden aangehouden als kasreserve en zijn onderdeel van het treasurybeheerbeleid.

Klein sprongetje

De bitcoin koers, dit jaar al bijna verdubbeld, sprong na de aankondiging van Musk en klom terug naar bijna 47.000 euro nadat deze de afgelopen dagen terrein had verloren. Op dit moment kun je geen Tesla Model 3 kopen voor de waarde van één bitcoin, de afgelopen weken was bitcoin meer waard dan dit model.

Bron: BTC Direct

Verwacht wordt dat in eerste instantie alleen Amerikaanse klanten een Tesla met bitcoin kunnen kopen, hoewel Musk zei dat bitcoin mogelijkheden later dit jaar buiten de VS beschikbaar zullen zijn.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.