Security tokens: koop aandelen van Facebook en Netflix via de blockchain

Vanaf maandag 7 januari is het mogelijk om Amerikaanse aandelen te kopen via de blockchain. Dat blijkt uit en persbericht van DX.Exchange. Dat is een exchange uit Estland die verschillende aandelen uit de Amerikaanse Nasdaq aandelenmarkt ‘tokenizet’. Het gaat om verschillende top-aandelen, waarvan de meeste tech-bedrijven zijn. Zo kan je onder andere handelen in aandelen van Google, Facebook en Netflix.

Volgens CEO Daniel Skowronski worden er steeds meer aandelen toegevoegd: ‘We beginnen met tien van de beste aandelen van de Nasdaq. Hierna zullen we gaandeweg meer aandelen toevoegen.’

Een-op-een met de aandelenmarkt

DX.Exchange belooft in het persbericht dat alle aandelen 1-op-1 zijn gedekt door de echte aandelenmarkt van de Nasdaq. Je kiest simpelweg een aandeel waarin je wil investeren. Als je vervolgens eigenaar bent van de token die daarbij hoort, dan ben je tegelijkertijd direct aandeelhouder van de organisatie.

Handelen op een gereguleerde markt

Via DX.Exchange is het ook mogelijk om te handelen in cryptocurrency’s. Maar de meeste ogen zijn gericht op het aanbod in aandelentokens, of zoals ze in de volksmond ook genoemd worden: security tokens. Logisch ook, DX.Exchange is een van de eersten die zich hier aan waagt.

Daarnaast is het bijzonder dat de exchange een vergunning heeft om te handelen in securities via de blockchain. Zo bezit de Estse exchange twee soorten vergunningen:

  • voor het handelen in ‘virtuele currency’s’ tegen fiat currency’s
  • voor het voorzien van een cryptocurrency wallet service

De dienst is in vrijwel alle landen beschikbaar, behalve de Verenigde Staten. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat DX.Exchange nog geen vergunning heeft vanuit de SEC.

Via de website van DX.Exchange kan je jezelf aanmelden. De dienst is niet gratis. Wil je gebruikmaken van het platform? Dan moet je tien dollar per maand betalen.

Meer weten over security tokens? Eerder schreven we er al een artikel over. 2019 kan wel eens het jaar van de security tokens gaan worden.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.