Tether weer in te wisselen voor dollar

Tether heropent hun platform voor klanten. Het is weer mogelijk om een account aan te maken en om de stablecoin in te wisselen voor dollars.

Waarom is dit nieuws?

Het idee achter tether is dat deze altijd evenveel waard is als een dollar én dat je je tether altijd zou kunnen omwisselen voor dollars. Tether LTD (het bedrijf achter de coin) maakte zelfs de claim dat ze voor elke uitgegeven tether een dollar op voorraad hebben. Maar nu zegt het bedrijf slachtoffer te zijn van hun eigen succes. In hun stoutste dromen hield het bedrijf er geen rekening mee dat de animo zo groot zou zijn. Tether schrijft dat het onmogelijk is om te voorspellen hoeveel support er zou zijn en welke impact tether op de markt zou hebben. 

In hun persbericht staat dat tether zo snel groeide, dat hun concept niet langer houdbaar was. Hiermee wordt bedoeld dat het niet meer haalbaar was om tether voor dollar in te kunnen wisselen. Tether LTD reageerde op deze groei door het inwisselen tijdelijk te stoppen. Nu is dat dus wel weer mogelijk.

De relatie met Bitfinex

De eerste tether tokens zijn op 6 oktober 2014 vrijgegeven als layer om de bitcoin blockchain. Toen nog onder de naam RealCoin. In januari 2015 wordt de token ook echt verhandelbaar op cryptobeurs Bitfinex. Het is niet gek dat Bitfinex de eerste beurs is waar tether op te krijgen is.

Jaren later wordt namelijk bekend dat Bitfinex en Tether LTD innig met elkaar verbonden zijn. In november 2017 staat namelijk in de Paradise Papers dat twee eigenaren van Bitfinex, Philip Potter en Giancarlo Devasini ook verantwoordelijk zijn voor het opzetten van Tether Holdings Limited op de Britse Maagdeneilanden in 2014.

Tether noemt dit op hun eigen website groeipijnen. Ze hebben hun zakenmodel iets flexibeler gemaakt om hiermee om te gaan. Ook was het nodig om ‘flexibel’ te zijn zodat ze konden blijven handelen op Bitfinex. Grote, zakelijke klanten konden hun tether namelijk nog wel voor dollars inwisselen op de beurs van Bitfinex.

Particulieren kunnen nu hun tether weer inwisselen voor dollars via tetherwallets. Maar reken je nog niet rijk, dit kan pas vanaf honderdduizend dollar en de inwisselfee is minimaal duizend dollar.

Op zoek naar meer informatie over Tether? Wij schrijven eerder: Wat is tether en hoe verhoudt deze munt zich tot bitcoin?


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.