twitter dorsey bitcoin

Jack Dorsey van Twitter: Bitcoin en cryptocurrency zijn nationale valuta van het internet

De CEO van Twitter, Jack Dorsey blijft bij zijn punt. Bitcoin en cryptocurrency zijn de nationale valuta van het internet, vertelde hij tijdens de Twitter News Conference in New York.

Twitter steunt de Libra Association niet

Hij kreeg vragen over het optreden van Mark Zuckerberg voor het Amerikaanse Congress en over Libra. Op de vraag of Twitter zou toetreden tot consortium van bedrijven die lid zijn van de Libra Association, gaf Dorsey een duidelijk antwoord: “Hell no.”

“Het is geen open internetstandaard die op internet is geboren,” legde Dorsey uit. “Het is ontstaan uit de intentie van een bedrijf en het is niet consistent met wat ik persoonlijk geloof en waar ik voor wil dat ons bedrijf staat.”

Internet is een natie, bitcoin de valuta

Ook staat Dorsey niet achter het idee van Libra als cryptocurrency: “Ze gebruiken dat label vrijelijk … Ik weet niet of het een gimmick is, maar cryptocurrency is niet nodig om dat ding te laten werken, ”

Hij is wel enthousiast over gedecentraliseerde cryptocurrency in het algemeen: “Ik denk dat internet in bijna alle opzichten een opkomende natiestaat is,” zei Dorsey. “En het internet heeft ook bijna een eigen nationale valuta in de vorm van cryptocurrency en bitcoin.”

Alles voor de likes en reacties

Dorsey heeft ook een probleem met hoe het algoritme op Facebook werkt. Alle soorten berichten worden door Zuckerberg op gelijke waarde geschat, ongeacht de inhoud en het algoritme zorgt ervoor dat bepaalde verkeerde berichten zo bij een breder publiek wordt gepromoot. Meer controversiële berichten die meer likes en reacties krijgen, kunnen bijvoorbeeld aan meer mensen worden getoond, en er is een duidelijk verschil tussen ‘verdiend bereik’, wat betekent dat berichten van nature viraal gaan en ‘betaald bereik’ van gepromote berichten.

Dat Zuckerberg dit onderscheid niet heeft aangepakt, zei Dorsey donderdag, was een grote fout in zijn argumentatie.

Zuckerberg verandert historie van Facebook

De CEO van Twitter was ook niet te spreken over de beslissing van Zuckerberg om het oorsprongsverhaal van Facebook aan te passen. Zuckerberg suggereerde in zijn toespraak namelijk dat hij door de oorlog in Irak werd geïnspireerd om Facebook te creëren.

“Ik herinner me dat ik het gevoel had dat als meer mensen een stem hadden om hun ervaringen te delen, de oorlog misschien anders zou zijn gegaan,” zei Zuckerberg. Zoals de film The Social Network laat zien wordt het begin van Facebook vooral geassocieerd met de wens van Zuckerberg om het uiterlijk van vrouwelijke studenten te beoordelen.

“Er zit een beetje revisionistische geschiedenis in al zijn verhalen,” zei Dorsey over Zuckerberg. “Het neemt afstand van de authenticiteit en de echtheid van wat we proberen te doen.”

Skin in the game

De excentrieke Twitter-baas is al heel lang een fan van bitcoin. Tijdens een interview met The Times in maart 2018 zei hij dat bitcoin de wereldwijde digitale valuta kan worden.

Dorsey, met een geschat vermogen van 4,2 miljard dollar, heeft wat ze noemen skin in the game. Hij vertelde namelijk ook dat hij een Trezor hardware wallet heeft gekocht om zijn cryptocurrency in op te slaan. Hij vertrouwt op de dollar-cost averaging (DCA) beleggingsstrategie en koopt elke week ongeveer voor 10.000 dollar aan bitcoin.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.