Twitter- en YouTube account van Britse leger gehackt door crypto fanatiekelingen

Het Twitter- en YouTube account van het Britse leger zagen er eventjes helemaal anders uit. Op Twitter stond er bijvoorbeeld geen ‘British Army’ meer, maar ‘BAPESCLAN’, en de profielfoto werd aangepast naar iets wat lijkt op een pop. Daarnaast was ook het YouTube account van het leger gehackt.

BAPESCLAN

Het is op dit moment nog niet zeker wie deze accounts heeft gehackt, maar de hacker was overduidelijk een crypto fanaat. Op het twitteraccount van het leger werd ‘BAPESCLAN’ gepromoot; een metaverse-investeringsproject. Dit zag er als volgt uit:

Deze twitteraar had door dat het account gehackt was en maakte een screenshot. Deze ziet er precies hetzelfde uit als het twitteraccount van de ‘echte’ @bapesclan, zoals te zien in de afbeelding hieronder. Zelfs de header en de biografie van het account werden overgenomen.

Het motief is nog onduidelijk, maar het lijkt logisch dat de hacker fan is van deze ‘metavestor’. Over de YouTube hack is minder bekend, maar het ministerie van Defensie beaamt dat deze hack wel heeft plaatsgevonden.

Volgens het crypto-nieuwsplatform Cryptoslate had de hacker de naam veranderd in Ark Invest (een investeringsbeheerbedrijf). De hacker plaatste vervolgens een video waarin Elon Musk over crypto sprak.

Britse leger biedt excuses aan

Ondanks dat sommige mensen wel konden lachen om deze actie, bleef het Britse leger bloedserieus. “Excuses voor de tijdelijke onderbreking van onze feed. We zullen een volledig onderzoek instellen en lering trekken uit dit incident. Bedankt voor het volgen van ons en de normale service zal nu worden hervat”, zo tweette het leger.

Het ministerie van Defensie werd hierdoor ook genoodzaakt om transparant zijn over deze hack. “De inbreuk op de Twitter- en YouTube-accounts van het leger die eerder vandaag plaatsvond, is opgelost en er wordt een onderzoek ingesteld.”

“Het leger neemt informatiebeveiliging uiterst serieus en totdat het onderzoek is afgerond, zou het ongepast zijn om verder commentaar te geven”, aldus de tweet. Wellicht dat we dus snel meer horen van het Britse ministerie van defensie.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.