Tim Draper

Tim Draper haalt voor Unstoppable Domains 4 miljoen dollar op

Een nieuwe financieringsronde van Unstoppable Domains heeft 4 miljoen dollar opgeleverd. Het doel is om een een register voor domeinnamen op de blockchain te bouwen. En dit moet er weer voor zorgen dat het internet zich beter kan wapenen tegen censuur.

Grote investeerders

Draper Associates begeleidt de investeringsronde en ze hebben grote bedragen binnengehaald bij onder andere Boost VC, de Ethereum Foundation en de Zilliqa Foundation.

Tim Draper, een managing partner van Draper Associates, zegt hierover: ’Door domeinnamen te decentraliseren, heeft Unstoppable Domains de potentie om de vrijheid van meningsuiting over de hele wereld te verspreiden. Domeinen worden vastgelegd op de blockchain en niemand anders kan hier zomaar controle over krijgen!’

Nieuwe extensie

Er wordt ook een nieuwe extensie gebruikt. Dus stel dat je een nieuw domein wil registreren, dan komt hier niet. com of .nl achter te staan. Met Unstoppable Domains kunnen gebruikers zich registreren voor de .zil-domeinextensie. Alle aangesloten websites kunnen gebruikmaken van decentrale gegevensopslag: InterPlanetary File System.

Het is de bedoeling dat deze nieuwe domeinnamen ook gebruikt kunnen worden om reguliere crypto ontvangstadressen te vervangen. Hierdoor kunnen gebruikers hun .zil-domeinnaam gebruiken voor het ontvangen van inkomende bitcoin.

In de praktijk zou dat zo kunnen werken: In plaats van je ontvangstadres te delen, die bestaat uit een reeks letters en cijfers, kan een gebruiker het voorbeeldadres www.mywallet.zil delen om crypto op te ontvangen.

Hele grote markt

“Er zijn meer dan 350 miljoen traditionele domeinen geregistreerd”, zegt Matthew Gould, bestuursvoorzitter van Unstoppable Domains, “en ze zijn meer dan 20 miljard dollar waard. Maar deze worden bijna alleen maar gebruikt door bedrijven. Iedereen heeft een blockchain-domein nodig omdat het het eenvoudiger maakt om cryptocurrency te ontvangen. We denken dat er meer dan 2 miljard blockchain-domeinen kunnen zijn.”

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.