Voormalig president Rusland: bitcoin en crypto verbannen leidt tot tegenovergestelde resultaat

Rusland is niet de grootste fan van crypto. De centrale bank van het land pleitte, naast een verbod op het minen, ook op een algehele ban op bitcoin en andere crypto. Het voorstel kreeg al veel kritiek, en nu laat ook voormalig president Dmitry Medvedev van zich horen.

Crypto ban

De Russische centrale bank pleitte eerder deze maand voor een crypto ban. De reden hiervoor, volgens Reuters, was dat crypto een bedreiging zou zijn voor de financiƫle stabiliteit, het welzijn van de burgers en de soevereiniteit op het gebied van monetair beleid.

Het voorstel lokte veel reacties uit, waaronder Pavel Durov, de oprichter van Telegram. ā€˜Een dergelijk verbod zal onvermijdelijk de ontwikkeling van blockchaintechnologieĆ«n in het algemeen vertragen. Deze technologieĆ«n verbeteren de efficiĆ«ntie en veiligheid van veel menselijke activiteiten, van financiĆ«n tot kunst’, aldus Durov in een Telegram bericht.

Tegenovergestelde effect

Voormalig president Dmitry Medvedev is een van de laatste die zich uit over de situatie in Rusland. De president vertelt, volgens Finbold, dat het verbannen van crypto een tegenovergesteld effect zou hebben.

“Ik heb nu een tamelijk voordelige positie in deze zin: ik geloof dat vertegenwoordigers van de Centrale Bank en de regering van de Russische Federatie dit met succes zullen aanpakken. Hoewel, om eerlijk te zijn, als ze iets proberen te verbieden, leidt dat heel vaak tot het tegenovergestelde resultaat,” aldus Medvedev.

Dit is niet de eerste Russische politici die zich uitlaat over het verbannen van crypto in Rusland, zegt het nieuwsblad. Ook de minister van Digitale Ontwikkeling Maxut Shadayev vond het niet zo’n verstandige keuze. Rusland zou gekwalificeerde specialisten verliezen die elders kansen zouden kunnen zoeken.

Poetin

Ook de huidige president Vladimir Poetin mengde zich in de discussie over het verbannen van crypto. In een videocall met leden van de regering werd dit onderwerp besproken. Hij stelde de vraag aan de regering en de centrale bank om met een unaniem voorstel te komen over het bannen. Daarbij zei hij dat ze in de nabije toekomst discussie moeten voeren om hier vervolgens verslag over uit te brengen.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.