Waarom donderdag 22 september belangrijke dag is voor Cardano

Op 22 september wordt de Vasil hard fork uitgevoerd op de blockchain van Cardano. Dit heeft Cardano bevestigd op Twitter. Het wordt een drukke maand, deze maand verwachten EOS en Ethereum ook hard forks.

Op 22 september voert Cardano upgrade Vasil uit

De founder van Cardano, Charles Hoskinson zei vorige maand dat de upgrade in september uitgevoerd zal worden. Input Output, de developers van Cardano, kunnen dit bevestigen en zeggen nu dat het hoofdnet op 22 september geüpgraded kan worden.

Cardano’s doel is om een oplossing te bieden voor identiteitsbeheer. Het ondersteunt smart contracts en non-fungible tokens (NFT’s). Vasil is een hardfork-upgrade die bedoeld is om het netwerk te versnellen, schaalbaarder te maken en transactiekosten te verlagen.

Tijdens een livestream op 26 augustus zei Hoskinson, dat de datum van de release zal afhangen van crypto-beurzen. “De volgende grote lift is om de beurzen aan boord te krijgen. Binance meldt dat ze momenteel op volume upgraden.”

“Over het algemeen gebeurt er nadat een hard forkdatum is aangekondigd, je een grote haast ziet en mensen doorzetten”, voegde Hoskinson eraan toe.

Dit lijkt precies te zijn wat er is gebeurd, volgens het team zijn de meeste toonaangevende crypto-beurzen al begonnen met het updateproces. “Op basis van het huidige traject en eerdere ervaring heeft [Cardano Foundation] er alle vertrouwen in dat ze hun updates voltooien en voldoen aan de 80% liquiditeitsstatistieken.”

Het nieuwsplatform van BTC Direct, waarop jij nu dit artikel leest, gaat veranderen. De website wordt overgenomen door onze partner BLOX. Hierdoor gaan een aantal dingen veranderen. Benieuwd wat? Klik dan op de afbeelding of deze link: https://nieuws.btcdirect.eu/btc-direct-nieuws-wordt-blox-nieuws/

Cardano en Hoskinson gaan geen ADA ‘burnen’

Gisteren schreven we dat de koers van Terra Luna Classic met 170% was gestegen, de reden is dat ze coins gaan burnen. Dit betekent dat er bestaande coins uit de roulatie worden gehaald, met als doel een kleinere beschikbare voorraad waardoor de koers zou moeten stijgen.

Sommige gebruikers van Cardano waren benieuwd hoe Hoskinson hier over dacht.

Op de vraag hoe andere cryptocurrency-projecten tokens verbranden, verduidelijkte Hoskinson dat deze meestal “een grote premine hebben die de oprichters controleren” en vervolgens gebruiken om “de prijs te manipuleren tijdens perioden van lagere liquiditeit” door hun voorraad te vernietigen.

Met pre-mine wordt bedoeld dat bij de oprichting van een cryptocurrency, de bedenkers zelf een groot aantal coins achterhouden en een klein deel vrijgeven voor het publiek.

Hoskinson voegde eraan toe dat Cardano dit niet heeft. Iemand anders stelde voor dat munten die worden uitgegeven voor gebruikers die hun ADA-tokens staken, gedeeltelijk kunnen worden verbrand om een deel van de circulerende voorraad te verwijderen. Hoskinson vindt dat een dergelijke stap gebruikers zou bestelen van beloningen die ze verdiend hebben.

Cardano (ADA) koers stabiel

Je zou verwachten dat de koers van Cardano (ADA) omhoog zou schieten nu er een datum bekend is. Maar wellicht horen die verwachtingen bij een bull markt, en niet tijdens een bear markt.

De grafiek hieronder laat de koers van ADA zien van de afgelopen 7 dagen. Het lijken grote swings, maar het is maar een kanaal tussen 0,43 euro en 0,46 euro. Vergeleken met een week geleden is de waarde van Cardano met 6% gestegen.

Cardano koers

Overweeg je te investeren in ADA, de munt van Cardano? ADA is verkrijgbaar bij de Nederlandse crypto-app BLOX.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.