Walmart gaat blockchain gebruiken voor herkomst producten

Amerikaans supermarktgigant Walmart gaat volgend jaar blockchain technologie toepassen op de groentes die ze verkopen. Dat maakte Wallmart maandag bekend in een persbericht. In de toekomst kan je niet alleen achterhalen waar de groentes vandaan komen, maar ook hoe ze in de schappen terecht zijn gekomen.

IBM maakt het Food Trust-netwerk

De blockchain wordt aangemaakt door IBM en heet het Food Trust-netwerk. Met dit netwerk wordt het mogelijk om sneller te kunnen traceren waar bepaalde groenten vandaan komen.

Het Food Trust-netwerk moet volgens IBM een gebruiksvriendelijke en goedkope oplossing zijn. Daarnaast moet het ook zorgen voor vertrouwen binnen de hele voedselsector.

De toepassing wordt in twee fases ontwikkeld. In januari 2019 rolt de eerste fase uit van het Food Trust-netwerk. Leveranciers van Walmart hebben dan tot september 2019 de tijd om dit netwerk tot in de hele organisatie te implementeren.

E.coli virus in Arizona de oorzaak

Een E. coli-uitbraak in Arizona is de reden waarom Walmart de herkomst van haar groente wil traceren. Frank Yiannes is vice president van voedselveiligheid bij Walmart. Hij geeft aan dat het voor consumenten moeilijk was om te achterhalen waar een product vandaan komt. Maar hij vertelt ook dat er geen reden is voor paniek:

“Geen van de groenten komen uit Yuma, Arizona. In de toekomst, bij het gebruiken van deze technologie, kan een klant het artikel scannen en zien waar het vandaan komt.”

Albert Heijn ook op de blockchain

Afgelopen week werd ook bekend dat Albert Heijn haar eigen sinaasappelsap op de blockchain laat zetten. Nu heeft Walmart dus ook haar eigen blockchain project waarbij je kunt zien waar de groenten vandaan komen.

Blijft het hierbij?

Nu steeds meer supermarktketens zich aansluiten bij de nieuwe blockchain technologie, blijft het afwachten wie het nog meer gaat gebruiken. Krijgen we hierna te zien welke pinda er gemalen wordt voor jouw pindakaas? We gaan het meemaken.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.