Steve Wozniak van Apple blijft geloven in bitcoin

Apple oprichter Steve Wozniak blijft geloven in bitcoin. Hij denkt nog steeds dat dit uiteindelijk de enige valuta ter wereld zal worden. Dat zei Wozniak tijdens onderstaand interview met Bloomberg, vanaf 4:07.

De koers zou niet mogen boeien

Tijdens dit interview werd Wozniak gevraagd om verder uit te wijden over wat de dalende koers van bitcoin nou betekent. Wozniak zei eerder dat Bitcoin de valuta van de wereld wordt. De interviewer wil weten of hij hier nog steeds achter staat, nu de koers al een jaar aan het inzakken is.

Hij reageert: “Ik denk niet dat er veel waarde vernietigd is maar eerder dat er waarde gecreëerd is. De psychologische factor is een soort van angstgegner. En er was het idee dat bitcoin zou kunnen oplopen tot veertigduizend dollar, terwijl die ‘maar’ steeg tot twintigduizend dollar.”

“Ik heb best veel bitcoin maar ben er niet ingestapt om de investeerder uit te hangen. Ik heb bitcoin om ermee te experimenteren en om te kijken hoe het werkt om wereldwijd dingen te kopen en verkopen voor bitcoin. het is leuk om mee te reizen en om restaurants te vinden die bitcoin accepteren. “

Blijven experimenteren

Toen de koers bleef stijgen kreeg Wozniak het benauwd. Hij wil niet de hele dag naar de koers kijken. Hij weet de actuele waarde niet maar gaat ervan uit dat hij er vroeg genoeg bij was om nog steeds in de plus te staan. Maar dat maakt hem eigenlijk niet uit. Zolang hij maar kan blijven experimenteren met bitcoin op nieuwe toepassingen. Hij heeft overigens op één na al zijn bitcoin verkocht.

Wozniak was in de begintijd van Apple de technicus van het bedrijf. Hij was verantwoordelijk voor de eerste versies van het besturingssysteem en de hardware van de Apple I en de beroemde Apple II, de eerste echte pc die tot de komst van de Commodore 64 de succesvolste pc zou zijn.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.