Institutioneel geld komt steeds dichterbij, Bitcoin storten bij Bakkt vanaf 6 september

Nog maar een maand en dan gaat het langverwachte Bakkt live! Bakkt lanceert hun futurescontracten op 23 september 2019 maar institutionele klanten kunnen hun bitcoin al op 6 september naar Bakkt sturen.

Waarom is Bakkt anders?

Er zijn al verschillende organisaties die future contracten op de koers van bitcoin aanbieden voor institutionele klanten. Denk bijvoorbeeld aan de CME. Deze worden uiteindelijk in fiatgeld uitbetaald en er wordt dus geen bitcoin ingekocht. Bakkt is de eerste partij waarbij future contracten met bitcoins worden verrekend. Hoewel eerste, Coinflex biedt concurrentie uit Aziatische hoek.

De institutionele acceptatie van cryptocurrency neemt geleidelijk toe, maar er zijn nog maar weinig werkbare producten om veilig en simpel te investeren in bitcoin, althans voor zulke grote partijen. Wat dat betreft komt Bakkt net op tijd met hun infrastructuur.

Betrouwbaar

Bakkt wordt ondersteund door de Intercontinental Exchange (ICE), zij zijn op hun beurt weer eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE). Alleen al dit gegeven, dat de geldschieter een van de grootste namen is, is een ongeschreven verklaring dat Bakkt veilig is voor institutionele klanten. Met zo’n grote partij achter Bakkt kunnen investeerders vertrouwen op hoogwaardige service, veiligheid en de juiste verzekeringen.

De lancering van hun Warehouse betekent dat het product klaar is en met succes de testfase van de gebruiker heeft doorlopen. Bakkt begint nu met het verwerken van klanten en het accepteren van hun BTC-stortingen. Deze deposito’s dienen als onderpand voor de afwikkeling van de inruil van futurescontracten.

Sentiment

De oorspronkelijke planning van Bakkt was om begin 2019 te lanceren, maar verschillende vertragingen vanuit de regelgevende kant hebben de lancering tot eind 2019 geduwd. Vanaf begin 2018 was er al sprake van dat institutioneel geld de markt naar grote hoogtes kan duwen. Maar in 2018 was er voornamelijk nieuws over uitstel en afwijzing van Bakkt en ETF’s. Dit heeft het sentiment rondom cryptocurrency in 2018 niet per se goed gedaan.

Coinflex roert zich vanuit Azië

Cryptobeurs CoinFlex ging op februari 2019 live. Zij richten zich voornamelijk op cryptohandelaren op de Aziatische markt. Mark Lamb is de CEO van CoinFlex, hij zegt dat fysiek geleverde bitcoin-futurescontracten beter zijn voor handelaren dan als de contracten met geld worden uitbetaald. Handelaren kunnen er op deze manier zeker van zijn dat er niet geknoeid is met de spot en futures-prijzen van de munten.

Zowel grote en kleine handelaren zijn het slachtoffer van prijsmanipulatie op de in contanten afgewikkelde futures-markt. Fysiek geleverde contracten daarentegen zorgen dat handelaren onderliggende bitcoin ontvangen. Hier komen geen gekke formules aan te pas.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Leuk maar wat heeft het plaatje bij het artikel daar mee te maken ?

    31 augustus 2019