Prijs van bitcoin voor einde van de week 15.000 dollar

Max Keiser zit al lang in bitcoin, en hij kan met recht een influencer genoemd worden. Hij tweette aan het begin van afgelopen weekend iets opmerkelijks, namelijk dat bitcoin deze week nog door de 15.000 dollar (13.400 euro) heen gaat. Hij denkt dat de prijs onhoog gedreven wordt door gebrek aan vertrouwen in de overheid, centrale banken en fiatgeld.

Op het moment dat hij dit deelde, leek een waarde van 15.000 dollar deze week onhaalbaar. Maar nu? Nu lijkt de bitcoin koers goed op weg te zijn.

Groei ondanks maand rust

Later op de dag publiceren wij een uitgebreidere koersanalyse, maar zelfs zonder die analyse kunnen we concluderen dat het goed gaat met de koers van bitcoin. Volgens deze bitcoin koerspagina was de waarde begin januari nog 3.700 dollar. Op 10 juli kwam de koers al boven de 13.000 dollar uit en vanaf dat moment leek de markt afgekoeld te zijn. De koers bewoog zich vooral zijdelings. Sinds dit weekend is de koers weer aan het stijgen, op het moment van schrijven is de waarde 12.130 dollar.

Naast deze bullish trend, is de bitcoin dominantie op de cryptomarkt ook aan het stijgen. Op dit moment beslaat de totale waarde van bitcoin meer dan 67 procent van de hele cryptomarkt.

Max Keizer, oprichter van Heisenberg Capital, koopt al bitcoin sinds bitcoin 1 dollar waard was. Door de jaren heen heeft hij altijd zijn steun uitgesproken voor cryptocurrency’s, hij moedigt mensen en bedrijven aan die crypto verder willen helpen ontwikkelen.  Daarnaast staat hij ook bekend als een bitcoin maximalist. Afgelopen zaterdag kwam hij met een verrassende en op dat moment gewaagde uitspraak. En nu? Nu lijkt het slechts een kwestie van tijd voor bitcoin 15.000 dollar waard is.

Volg de koers

Scheiding van geld en staat

De wereldeconomie lijkt op dit moment op een grote brandhaard. Dat merk je aan het marktsentiment: de koersen van vrijwel alle handelsbeurzen dalen. Dat heeft verschillende oorzaken, namelijk de escalerende handelsoorlog tussen de VS en China, de dreiging van een no-deal Brexit en renteverlagingen in de VS en Europa. Langzaamaan merk je dat investeerders ervoor kiezen om hun waarde in een soevereine munt op te slaan, namelijk bitcoin. Dat is natuurlijk een aanname, maar Max Keiser lijkt er in ieder geval vertrouwen in te hebben:

Koop Bitcoin

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Het zal vast een goede man zijn maar hij weet echt niet waar hij over praat. BTC gaat geen 15.000 usd halen voor eind deze week. Centrale banken en overheden zijn te durk met een andere munt XRP. Instant payment is wat ze willen

    7 augustus 2019