Bitcoin handelsvolume op Bakkt gestegen met bijna 800 procent. Uitschieter?

Drie weken geleden werd bitcoin futuresbeurs Bakkt gelanceerd. De eerste berichten waren niet al te positief, het handelsvolume kon de hype namelijk niet bijbenen. Maar Bakkt lijkt nu eindelijk tot leven te komen.

Bakkt krijgt schuld van crash

Het begin was dus niet al te best. Op sommige dagen werden maar enkele bitcoin contracten verhandeld. En op een drukke dag misschien 25. Verschillende analisten waren er dan ook als de kippen bij om Bakkt de schuld te geven van de de recente crash van de bitcoin koers.

Van de een op de andere dag

Maar na dagen van overwegend horizontale bewegingen, schoot het handelsvolume van maandelijkse bitcoin contracten opeens omhoog. Afgelopen woensdag werden 224 contracten voor maandelijkse bitcoin-futures verhandeld op Bakkt. Een dag daarvoor waren dat er nog maar 25. Een stijging van maar liefst 796 procent!

De piek bleek echter van korte duur te zijn. De handelsvolumes kakten gisteren en vandaag weer in. Op dit moment zijn er slechts 80 maandelijkse bitcoin futures contracten op de handelsvloer.

Rol van afwijzing ETF

Christopher Phan, chief technology officer bij Interdax, een crypto-derivatenplatform, zegt dat handelaren reageerden op nieuws over de afwijzing van Bitwise’s bitcoin ETF: ‘Nu het resultaat duidelijk is, zijn de volumes weer teruggevallen.’

Slimme arbitragehandelaren lijken ook een rol te spelen: ‘Wanneer iemand op de ene beurs handelt kunnen ze hun risico afdekken op een andere beurs. Daarom zie je ook een bepaalde correlatie tussen beurzen’, aldus Phan. In dit geval was Bakkt een begunstigde van dit soort activiteiten omdat het geld ontving van handelaren nadat de SEC haar ETF-besluit had aangekondigd.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


Het nieuwe normaal is maar saai

De terugkeer naar de normale gang van zaken is een geruststelling voor andere beurzen. Voor Bakkt is het echter problematisch.

Gemiddeld worden 139 maandelijkse futures-contracten per dag op Bakkt verhandeld. De grootte van elk contract staat gelijk aan één bitcoin. Gemiddeld wordt dus elke dag voor 139 bitcoins verhandeld op Bakkt.

Is het realistisch om meteen vuurwerk te verwachten? Misschien moeten we gewoon iets meer geduld hebben.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.