Bitcoin koers analyse: is de cryptolente begonnen?

De temperatuur loopt weer op, en zo ook de koersen van verschillende cryptocurrency’s. Is de cryptolente begonnen? Dat gaat misschien te ver, maar het is in ieder geval wel weer ouderwets spannend om de koers van bitcoin te volgen. Wat verwachten wij van de bitcoin koers? En wat zorgde voor de koersstijging de afgelopen dagen? Dat vertellen we je allemaal in deze koersanalyse.

En heb je geen zin om te lezen? Dan vind je de video hier:

Wat verwachten wij van de bitcoin koers?

De koers van bitcoin is in de afgelopen dagen flink gestegen. Maar blijft dat ook zo? Voor de verandering beginnen we met onze twee mogelijke scenario’s, deze zijn terug te zien in onderstaande grafiek.

Bullish – Een stijging naar 3.800 euro
De bitcoin koers profiteert nu van een positief momentum. Dat kan je zien aan de MACD-indicator op onderstaande grafiek. Weet bitcoin dit positieve momentum vol te houden? Dan kan de koers wel eens uitbreken uit de kleine trendlijnen. Vervolgens ligt het vizier op de lange trendlijn, die sinds 2018 van kracht is (zie groene pijl). Dat niveau ligt rond de 3.800 euro.

Bearish – Een daling naar 3.000
De prijs van bitcoin beweegt zich nu tussen twee trendlijnen.  Lukt het bitcoin niet om het positieve momentum vast te houden, dan kan de koers de onderkant van de twee trendlijnen opnieuw testen. Deze waarde ligt nu rond de 3.000 euro.

Ons vorige scenario kwam uit!

Vorige week bespraken we de bull flag: de koers van bitcoin bewoog zich in een soort vlag. Dit scenario is nu uitgekomen. Breekt de koers uit de bull flag? Dan stijgt de waarde meestal net zoveel als de ‘paal’ van de vlag. Dit is de afgelopen dagen dan ook gebeurd: de koers brak uit de vlag en bereikt nu een weerstand tussen de 3.450 en 3.500 euro.

Bitcoin loopt tegen weerstand

Kan de vlag nu uit? Dat is bij bitcoin altijd de vraag. We hebben de scenario’s al besproken, dus we kijken alleen naar het heden. Op dit moment lijkt bitcoin even op adem te moeten komen. De koers stuit namelijk tegen een belangrijke weerstand, die sinds december van kracht is.

Ook opvallend: de RSI bevindt zich bijna op overbought voor het eerst sinds juli 2018. Een RSI-waarde boven de 70 kan betekenen dat de koers op korte termijn kan dalen. Of dat ook gaat gebeuren? We zullen zien.

Altcoin vrijdag

Vorige week bespraken we de top 10 hoogst genoteerde cryptomunten wat betreft marktwaarde. Welke cryptomunt zetten we deze week in het zonnetje? Houd onze nieuwspagina in de gaten voor weer een verse altcoin koersanalyse!


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.