Bokser Mayweather krijgt boete van drie ton vanwege fraude ICO

De Amerikaanse muziekproducer DJ Khaled en de beroemde bokser Floyw Mayweather betalen de SEC een boete van bijna een miljoen dollar. Dat komt omdat zij advertentie inkomsten uit een misleidende en frauduleuze ICO hebben verzwegen.

ICO bleek fraude

In 2017 waren ICO’s de grote hype. Iedereen deed er aan mee en vrijwel iedereen sprak over gouden bergen. Ook deze twee Amerikaanse sterren deden hier aan mee. Ze maakten reclame voor de ICO Centra-coin. Centra Tech, het bedrijf achter die munt, beweerde een kredietkaart voor cryptovaluta te ontwikkelen. Het team haalde onder andere door de reclame van Mayweather en DJ Khaled, binnen korte tijd dertig miljoen dollar op.

Maar al snel werd duidelijk dat Centra Tech geen zuivere koffie was. De twintigers die het bedrijf hadden opgericht hadden nauwelijks technische kennis, de CEO van het bedrijf was zelfs volledig verzonnen.

Mayweather is groot fan van cryptocurrency:

Schikking voor reclame inkomsten

Maar de Amerikaanse toezichthouder, de SEC, startte wel een onderzoek naar de twee beroemdheden. Ze hadden namelijk verzwegen dat Centra Tech hen had betaald om reclame te maken voor het neppe project. Mayweather kreeg 300.000 dollar, DJ Khaled ontving ongeveer 50.000 dollar.

Beide beroemdheden hebben nu een schikking getroffen met de SEC. Mayweather betaalt het ontvangen bedrag volledig terug. Daarnaast betaalt hij ook de opgelegde boete van 300.000 dollar. Ook komt daar 14.775 dollar gerechtskosten bij. DJ Khaled komt er iets beter vanaf, zijn totale schikkingsbedrag is bijna 155.000 dollar.

Overigens mogen beide heren de boete alleen in fiatgeld betalen, niet in cryptocurrency.

 

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.