Burgemeester New York over bitcoin mining ban: ‘geef ons een doel, geen ban’

‘Bitcoin burgemeester’ Eric Adams van New York heeft zich gisteren uitgesproken tegen de bitcoin mining ban. Er ligt namelijk een wetsvoorstel tegen bitcoin mining in de staat, die deze activiteit wil verbieden voor de komende twee jaar. In ieder geval voor miners die minder dan 100% hernieuwbare energie gebruiken.

Nog één handtekening nodig

Het wetsvoorstel wil het minen van bitcoin een halt toeroepen voor een periode van twee jaar. De voorleggers van het wetsvoorstel wil namelijk dat alle delvers gebruik maken van hernieuwbare energie. Deze ban zal het lastiger maken voor nieuwe miners om te beginnen, maar ook voor huidige miners om door te gaan.

Het wetsvoorstel werd op 3 juni goedgekeurd door het parlement. Het enige wat er nog tussen staat om een officiële wet te worden, is één handtekening. Namelijk die van gouverneur Kathy Hochul. Dit zou nog even kunnen duren, want het lijkt erop dat de democraat niet van plan is om de beslissing te overhaasten. Er zijn namelijk voorverkiezingen op 28 juni, dus Hochul kan deze ban gebruiken in haar voordeel.

‘Bitcoin staat’ New York

De burgemeester van New York gaf maandag een reactie op de bitcoin mining ban. Hij vertelde dat hij Hochul wil vragen om zijn veto over het wetsvoorstel uit te spreken. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat miners zich niet zo veel zorgen hoeven te maken. Dat zou ook meer in het straatje passen van New York.

Ondanks dat dit wetsvoorstel problemen kan veroorzaken voor huidige en toekomstige miners, is New York een echte crypto-staat. De New York Stock Exchange (NYSE) wil een marktplaats worden voor NFT’s en crypto. De burgemeester is daarnaast groot voorstander is van bitcoin. Adams krijgt zelfs in bitcoin in plaats van cash uitbetaald.

‘Geef ons een doel’

De burgemeester vertelde dat we niet door kunnen gaan met het opwerpen van barrières voor mijnwerkers die de economie van de staat willen helpen. Mijnwerkers zijn namelijk aan het werken om minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen.

Burgemeester Adams stelde voor om de in New York gevestigde mijnbouwers een deadline te geven om hun uitstoot op bepaalde data te verminderen. “Geef ons een doel, geen ban.”

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.