Nieuwe documentaire op Netflix over altcoins, goed voor bitcoin?

Langzaam maar zeker komt bitcoin steeds meer in het mainstream nieuws. Elke mijlpaal van de bitcoin koers wordt over bericht. Maar de aandacht is nog niets, vergeleken met de aandacht die cryptocurrency kreeg eind 2017. Als het aan Netflix ligt, komt daar snel verandering in.

Geruchten bevestigd

Eerder dit jaar waren er al geruchten over een nieuwe Netflix documentaire over altcoins. Foto’s bevestigen dat dit meer is dan een maar een gerucht. De documentaire draagt de (voorlopige) titel: The geeks shall inherit the earth.

De geruchten begonnen nadat het officiële PACcoin Twitter-account deze foto deelde van een interview.

Invloedrijke figuren uit cryptowereld

De documentaire gaat echter niet alleen over PACcoin, maar ze hebben ook veel spraakmakende oprichters en bedenkers van verschillende cryptocurrency geïnterviewd. Op de website van de documentairemakers staan in ieder geval deze namen:

  • Vitalik Buterin (Ethereum)
  • Jihan Wu (Bitmain)
  • Justin Sun (Tron)
  • Yi He (Binance)
  • Charles Hoskinson (Cardano)
  • Sunny Lu (VeChain)
  • Jun Hasegawa (OmiseGo)
  • Da Hongfei (Neo)
  • Roger Ver (Bitcoin Cash)

Andere cryptoprojecten die worden genoemd zijn Grecone, Plasma, Decentraland, Ripio en Melonport.

Videopaper

De documentairemakers zijn Benedict en Ania, de één een ervaren programmer en de ander een ervaren video journaliste. Samen runnen zij mediabedrijf Decipher Media. Het doel is om een videopaper te maken, een visueel alternatief op whitepapers.

De afgelopen tien maanden hebben Benedict en Ania meer dan honderd uur aan materiaal geschoten. Ze omschrijven de documentaire als een kans om de mensen achter alle grote cryptoprojecten te leren kennen.

Wie wordt de nieuwe Mark Zuckerberg, Bill Gates of Larry Page? Hoe worden onze levens beïnvloedt door innovaties in cryptocurrency en kan de hele samenleving zich aanpassen?

Bekijk hier de onofficiële trailer:

Dit kan heel belangrijk worden voor cryptocurrency

De impact van Netflix moet niet onderschat worden. Door deze documentaire worden miljoenen mensen voor het eerst iets uitgelegd over de crypto markt. Dit zou er zo maar voor kunnen zorgen dat duizenden nieuwe particuliere beleggers de cryptomarkt betreden.

Je zou de documentaire zelfs kunnen zien als een grote advertentiecampagne voor cryptocurrency.

Ben je geïnteresseerd in altcoins? Dan is BLOX zeker iets voor jou. Handel in de populairste altcoins, en in bitcoin, met deze gratis app voor Android en iOS.

Download BLOX

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.