Europa is koploper investeringen in ICO’s

Je zou verwachten dat in Azie en in de VS het meest wordt uitgegeven aan ICO’s. Niets is minder waar, een net verschenen rapport laat duidelijk zien dat in 2018 in Europa het meeste wordt opgehaald door ICO’s.

Het rapport genaamd ‘State of the token market’ is geschreven door Fabric Ventures, een investeringsmaatschappij.

Wat staat er in het rapport?

Het rapport gaat in op de positieve veranderingen in regelgeving in de Europese ICO-industrie. Ook wordt ons continent vergeleken met de markten in de Verenigde Staten en Azië.

Het rapport laat een aantal interessante cijfers en statistieken zien over de verkoopcijfers van ICO’s in Europa. Zo staat in het rapport bijvoorbeeld dat ICO’s in de eerste 9 maanden van 2018 4,1 miljard dollar hebben opgeleverd. Om dit bedrag in perspectief te plaatsen, in Azië en de VS werden respectievelijk 2,6 miljard en 2,3 miljard dollar opgehaald. Een stuk minder dus.

Het rapport suggereert ook dat het Europese klimaat voor ICO’s en voor crypto fintechbedrijven heel positief is. In Europa zijn er namelijk beleggersvriendelijke maatregelen waardoor investeerders meer vertrouwen hebben in ICO’s. Zeker als je dat vergelijkt met andere continenten.

In Azië bijvoorbeeld, zijn overheden strenger op het financieren van ICO’s. In plaatsen zoals Hong Kong en Singapore worden tokens als effecten bestempeld. Hierdoor is de toezicht veel strenger.

Maar waar in Europa speelt zich dit af?

Europese landen zoals Malta en Gibraltar hebben dit jaar enorme stappen gezet. In totaal is er in die kleine landen ongeveer 300 miljoen dollar opgehaald door ICO’s dit jaar.

Ook de grotere Europese landen laten indrukwekkende cijfers zien. ICO’s uit het Verenigd Koninkrijk hebben dit jaar al 490 miljoen dollar opgehaald. Zwitserland gaat daar nog overheen; daar is zelfs al 556 miljoen dollar opgehaald. In de cryptowereld wordt Zwitserland dan ook niet voor niets Crypto Valley genoemd!

Litouwen is trouwens ook noemenswaardig, in de Baltische staat is 271 miljoen dollar opgehaald.

Wil je het rapport zelf inzien? Bekijk dan het PDF-bestand.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.