Cryptobedrijven mogen adverteren op Facebook, nog steeds geruchten over eigen cryptocurrency

Een jaar na het totale verbod maakt Facbook advertenties voor crypto- en blockchainbedrijven weer mogelijk, met ingang van woensdag 5 juni. Dat maakt de social media gigant bekend in een blogpost. Facebook stapt hiermee af van het zero tolerance beleid.

Cryptobedrijven moeten nu nog een schriftelijk verzoek indienen om te kunnen adverteren adverteren.

In sommige gevallen hoef je nu geen schriftelijk verzoek meer in te dienen. Gaan de advertenties over blockchain technologie in het algemeen? Of gaat het om nieuws in de cryptowereld, educatie of evenementen gerelateerd met cryptocurrency? Dan hoef je geen verzoek meer in te dienen bij Facebook om te adverteren.

Uitzonderingen voor ICOs en exchanges

Er zijn wel een paar uitzonderingen. Start je een Initial Coin Offering (een ICO) of wil je reclame maken voor een contract for difference (CFDs), dan mag je niet adverteren op Facebook. Dit geldt ook voor het adverteren voor binaire opties. Facebook ziet dit soort financiële producten als gevaarlijk en misleidend voor de consument.

Facebook maakt nog een kanttekening. Wil je direct adverteren voor een cryptocurrency exchange? Of bied je mining software of hardware aan? Dan moet je alsnog een schriftelijk verzoek indienen om te adverteren.

Eigen cryptomunt Facebook

Ondertussen gaat het gerucht nog steeds dat Facebook bezig is met een eigen cryptocurrency. Volgens anonieme bronnen gaat dit project schuil onder de naam Libra. Facebook zou zelfs al een aanvraag hebben gedaan bij de Amerikaanse Patent and Trademark Office voor de rechten van dit project.

Volgens de geruchten moet de cryptocurrency van Facebook een stablecoin worden, waarmee gebruikers kunnen betalen op Facebook en WhatsApp. Facebook zou al in gesprek zijn met financiële instanties zoals Visa en Mastercard. Daarnaast zou Facebook op zoek zijn naar één miljard dollar aan investeringen om de stablecoin te kunnen financieren.

Of er ook daadwerkelijk een Facebook Coin komt? Dat blijven voorlopig geruchten. We houden je natuurlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.