Zijn bitcoin, libra en cryptocurrency besproken tijdens G7?

Het overleg van de G7 ligt inmiddels net achter ons. De verwachting was dat de leiders van Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten tijd zouden vrijmaken om uitgebreid over bitcoin en digitale valuta te praten. Maar de headlines suggereren anders.

Tijdens een eerdere G7-top werden cryptocurrency’s zoals bitcoin wel besproken. Toen is besloten dat elk land zelf verantwoordelijk is voor regelgeving.

Vol verwondering

Eerder deze week sprak Anthony Pompliano, CEO van Morgan Creek Digital Asset, kort met CNBC’s Joe Kernen over wat hij verwachtte van bitcoin op de G7. De bekende Twitteraar en analist van bitcoin spreekt zijn bewondering uit. Bitcoin is in slechts 10 jaar van een marginaal internetconcept voor nerds (niet zijn woorden), tot een serieus onderwerp van discussie voor overheden geworden.

Zoals wij eerder schreven, hebben de Amerikaanse president Donald Trump, minister van Financiën Steven Mnuchin en zelfs staatssecretaris Mike Pompeo officiële verklaringen afgelegd waarin zij hun mening benadrukken over bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Korte termijn schade

Pompliano gelooft dat toekomstige regelgeving zich waarschijnlijk zal richten op fiat onramps zoals wallet aanbieders, exchanges en brokers. Hij verwacht dat deze nieuwe regelgeving op korte termijn veel schade zal kunnen toebrengen. De regelgeving doet wat met het sentiment en dit weerhoudt mensen ervan om te investeren in cryptocurrency.

Bekijk hier het segment:

Noodzakelijk kwaad om te groeien

Uiteindelijk is vrijwel elke analist het erover eens dat regelgeving een noodzakelijk kwaad is. Niemand houdt van het idee van overheidstoezicht, regulering en belasting betalen, maar om de sector vooruit te helpen moet bitcoin legitimiteit uitstralen. En daar is regulering voor nodig.

Tijdens het segment bleef Pompliano bullish. Welke regelgeving de G7 ook zou kunnen bedenken,  “uiteindelijk zou dit een netto voordeel kunnen zijn voor bitcoin over een lange periode.” Regelgeving maakt bitcoin toegankelijker voor particuliere en institutionele beleggers.

Na alle verslagen gelezen te hebben, lijkt het niet of cryptocurrency deze keer echt besproken is tijdens de G7. Niet gek, de Amazone brandt en er is ook nog een handelsoorlog op te lossen. Maar ondanks het gebrek aan aandacht voor bitcoin, weerhoudt dat Pompliano er niet van om positief te zijn. Hij wees op de goedkeuring van Bakkt door de CFTC als bewijs dat Bitcoin de interesse van institutionele beleggers zal blijven trekken.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.