Nigeria komt met nieuwe regels voor cryptocurrency

Nigeria wil meer duidelijkheid over de handel in digitale valuta. Daarom heeft het land nieuwe regels voor crypto naar buiten gebracht. De Securities and Exchange Commission van Nigeria publiceerde “regels voor de uitgifte, het aanbieden van platforms en de bewaring van digitale activa” voor virtuele technologieën, aldus de commissie op haar website.

Eén na grootste handelsvolume

Deze regels gaan op voor digitale activa die door de SEC worden gereguleerd. Door meer duidelijkheid te geven over deze regels, kan het de handel in het land – volgens Bloomberg – vergroten. Je kan misschien beter zeggen: nog meer vergroten.

Nigeria zorgt namelijk voor het op één na grootste crypto handelsvolume ter wereld, aldus Bloomberg. ‘Nigeria is goed voor het grootste volume aan cryptocurrency-transacties buiten de VS’, zo luidt het artikel. Het enige dubieuze aan deze uitspraak is dat het nieuwsplatform een ander platform quote, zonder een link naar de bron te vermelden.

SEC wil ‘investeerders beschermen’

Nigeria heeft vorig jaar crypto transacties verboden voor financiële instellingen, wat ook invloed kan hebben op de cijfers waar Bloomberg naar refereert. Je zou het niet verwachten, maar banken hebben het niet makkelijk met deze keuze. De centrale bank van het land gaf namelijk gigantische boetes aan vier banken, omdat zij onvolledig konden controleren op deze transacties.

De Nigeriaanse SEC zei vorig jaar dat het zou proberen om investeerders te beschermen en de markt transparanter te maken. “De regelgeving zou kunnen fungeren als de voorloper voor een verrassingszet van de centrale bank om haar aanpak om te keren, waardoor een kritische basis wordt gelegd voor massale adoptie van crypto’s in het hele land,” zei Owen Odia van cryptocurrency exchange Luno in een mail naar Bloomberg.

Dit zijn dus waarschijnlijk de regels waar de SEC het destijds over had. Het is de vraag of dit daadwerkelijk zou helpen, maar daarvoor is een beetje geduld nodig.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.